UBOJSTVO PUKANIĆA I FRANJIĆA

Kuzmanović uhićen zbog iskaza tajnog svjedoka

01.06.2009 u 08:02

Bionic
Reading

Milenko Kuzmanović, osumnjičen za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, u subotu je uhićen u Beogradu zbog iskaza hrvatskog tajnog svjedoka

Kuzmanović, kojem je određen 48-satni pritvor, uhićen je zbog sumnje da je iz Srbije u Hrvatsku prenio eksploziv s pomoću kojeg je izvršen atentat na Pukanića u dvorištu zgrade Nacionala. Upravo je on je bratićima Robertu i Luki Mataniću nakon izvršenja atentata trebao osigurati bijeg preko granice.

Ovo je drugi put da je Kuzmanović uhićen, a prvi je put u pritvoru u Hrvatskoj već proveo 55 dana. No kako policija nije skupila dovoljno dokaza protiv njega, pušten je iz pritvora te se vratio u Srbiju. Tada je preko odvjetnika poručivao da će tužiti Republiku Hrvatsku zbog dva mjeseca pritvora. Smatrao je da je nezakonito smješten u pritvor. Uhićen je lani 29. listopada na parkiralištu Spačva kod granice sa Srbijom, piše Jutarnji list.

Hrvatska je policija došla do svjedoka insajdera iz skupine atentatora koji je detaljno objasnio ulogu Milenka Kuzmanovića u ubojstvu. Hrvati su poslali zahtjev za uhićenje u Srbiju, pa je on opet uhićen', izjavio je novinar Dejan Anastasijević.

U zatvorima je zbog Pukanićeva ubojstva trenutačno šest osoba. Uz Kuzmanovića, to su bratići Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Slobodan Đurović, a na Dedinju je prošli mjesec uhićen njegov kum Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, koji je u medijima prozivan kao naručitelj atentata.

Hrvatski MUP i srpska policija sada intenzivno rade na konačnom zatvaranju kruga oko Sretena Jocića, kojeg se u medijima više puta označilo kao naručitelja atentata na Ivu Pukanića.