i puljak iznenađen

Kuzmanić: Neću dati ostavku, ostajem sve dok ju cijelo Gradsko vijeće ne da

05.04.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Zamjenik splitskog gradonačelnika Antonio Kuzmanić jutros je izjavio kako u petak neće dati ostavku kada ju budu davali gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenik Bojan Ivošević te je poručio da će ostati na svom mjestu dokle god cijelo Gradsko vijeće ne da ostavku

Kuzmanić je to rekao u programu Radio Dalmacije, a referirajući se na najave da Vlada šalje povjerenika za Split, kazao je kako ga zanima kojim člankom i stavkom zakona će ga smijeniti ako on sam ne da ostavku.

"Ostavku sam spreman dati onog trenutka kada cijela oporba, odnosno HDZ podnese ostavke. Onda će se i Gradsko vijeće raspustiti, a kada se ono raspusti, moja ostavka je na stolu", poručio je Kuzmanić.

Kako Kuzmanić nije odgovaro na pozive, za komentar smo pitali još uvijek aktualnog gradonačelnika Ivicu Puljka, a on je kazao da će danas razgovarati sa svim partnerima, a sutra sa svim političkim opcijama, nakon čega će donijeti rješenje koje će biti prihvatljivo, a to je da idu na sve izbore. Kaže da je ta izjava njegovog zamjenika "možda bio nesporazum".

"Tražimo rješenje u kojem ćemo raspustiti Gradsko vijeće i idemo svakako dati ostavku te idemo na zajedničke izbore. Svi politički akteri u Splitu suglasni su s tim osim Keruma. Mislim da sada tu nema problema, povući ćemo se, Gradsko vijeće će se raspustiti i idemo na izbore za sve tri razine", rekao je Puljak.

Upitan hoće li pravni lijek potražiti na Upravnom sudu s obzirom na to da Ministarstvo pravosuđa i uprave očito drugačije od svih pravnih stručnjaka tumači Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Puljak je odgovorio da je njima u interesu da se izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće održe u vrijeme kotarskih izbora i to je nešto što će oni dogovoriti sa svim političkim akterima u Splitu.