NOVI SAVJETNIK

Kusturica: Nemam loše namjere prema ljudima u Sarajevu, samo želim pomoći Dodiku

20.10.2018 u 17:54

Bionic
Reading

Proslavljeni redatelj Emir Kusturica postat će savjetnik novog člana Predsjedništva BIH, Milorada Dodika. Kusturica je medijima izjavio da nema uvid u to što se događa u Sarajevu i da nema loše namjere prema ljudima koji žive tamo, već samo želju da pomogne Dodiku.

"Imam samo želju da Dodiku pomognem pošto je vidljivo da je jedini on ostao iz one političke garniture koja je prije rata vjerovala da mi možemo da izvedemo reforme i da nam za to nisu potrebni stranci", rekao je Kusturica za Politiku.

Prema njegovim riječima, Dodik je ostao vjeran toj politici i izveo pothvat u kojem Republika Srpska stoji kao regionalna 'država', gdje su infrastrukturni zahvati izvedeni uspješno.

'Možda njegovo iskustvo može pomoći', rekao je Kusturica.

Na pitanje kako je kao Sarajlija doživio primirje i sadašnji mir i kako vidi svoj grad, Kusturica je odgovorio da je u tom pitanju sakrivena tajna tamošnje drame.

'Ako izgovorite da su sve strane stradale, odmah ste u zavadi s Bošnjacima, a ako to kažete Hrvatima, oni će malo negodovati, ali će pristati. Ako kažete Srbima, oni će se složiti. Sve to, iako su svi stradali manje ili više. Čitao sam jedan izvještaj Crvenog križa u kojem se navodi brojka od ukupno 100.000 žrtava, u čemu je 18.000 Hrvata, 36.000 Srba i 70.000 muslimana", rekao je Kusturica.

Dodao je da sve te žrtve, umjesto uvjeta za mir, na žalost bivaju 'aktivirane'.