premijer kosova

Kurti: Moramo imati prijevremene izbore, ali prije toga nam treba vladavina prava

09.06.2023 u 20:24

Bionic
Reading

'Trebali bi se usredotočiti na vladavinu prava jer bi se deseci počinitelja, spomenuo sam ih poimence na sjednici Parlamenta 2. lipnja, trebali suočiti s pravdom ili otići u Srbiju, jer su mnogi od njih i došli iz Srbije.', kaže premijer Kosova Albin Kurti

A kad će izbori na Kosovu nakon prosvjeda lokalnih Srba i sukoba sa snagama NATO-a?, pitali su premijera Kosova Albina Kurtija u Dubrovniku za RTL Danas, navodeći kako je sam rekao da su 'izbori izlaz iz ove situacije'.

'Srpska lista je prvo napustila sve naše institucije u studenom prošle godine, potom su bojkotirali prijevremene izbore, nisu iskoristili to što smo produžili rokove za prijave i pozvali su druge na bojkot.

Nikome nisu dali da se kandidira i zbog svojih pogrešnih procjena žele da naša republika plati, ali to se neće dogoditi.

Moramo imati prijevremene izbore jer imamo slabu izlaznost i gradonačelnici imaju slab legitimitet, a drugi nemaju legitimitet.

Međutim, prije prijevremenih izbora, potrebna nam je vladavina prava, jer su deseci NATO vojnika i kosovskih policajaca te novinara teško ranjeni od strane nasilnih ekstremističkih i kriminalnih skupina koje plaća Beograd i koji su pod direktivama Beograda.'