POSREDNIK ZA 3.400 KUNA

Kurir iz Vojnića uhvaćen u Šibeniku s kilogramom kokaina

14.11.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Policija je zaplijenila u Šibeniku više od kilogram kokaina, pronađenog kod 45-godišnjeg muškarca iz Vojnića, koji je pritvoren uz kaznenu prijavu zbog proizvodnje i prometa drogama te zbog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Vrijednost zaplijenjenog kokaina na uličnom narko tržištu je više od 600.000 kuna, izvijestili su danas na konferenciji za novinare načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić, voditelj Službe kriminalističke policije Zdravko Sedlar i voditelj Odjela kriminaliteta droga Anđelo Klarić

Policajci su 45-godišnjeg muškarca iz Vojnića s drogom zatekli u utorak, 12. studenoga, oko 16,50 sati na šibenskom autobusnom kolodvoru, u autobusu tvrtke iz Samobora, zagrebačkih registracija, a u njegovoj torbi pronađeno je ukupno 1.028 grama 'bijele praškaste tvari karakteristične za drogu kokain', rekao je načelnik Kostanić.

Pronađena droga bila je pakirana u dva smotuljka i oblijepljena smeđom samoljepljivom trakom.

Smotuljci droge bili su obloženi sa 105 komada puščanog i pištoljskog streljiva, koje je muškarac neovlašteno posjedovao.

Načelnik Kostanić pojasnio je kako barutne čestice odvraćaju psa tragača od mirisa droge, pa je muškarac najvjerojatnije pretpostavio da će u slučaju pretrage tako izbjeći uhićenje.

Po njegovim riječima, Vojničanin je bio kurir koji je drogu prenosio za nekog drugog, a za tu uslugu dobio je 3.400 kuna koji su kod njega prilikom pretrage i pronađeni.

Policija traga za njegovim nalogodavcima i već su u tijeku druge provjere, a kurir se nalazi u pritvorskoj policijskoj jedinici PU šibensko-kninske, rekao je načelnik Kostanić.