RASPLIĆE SE KRIMINALNO KLUPKO

Kum Vinka Žuljevića Klice kupovao od tajne policije informacije

22.10.2012 u 20:00

Bionic
Reading

U nastavku policijsko-uskočke akcije zbog sprečavanja curenja informacija iz policijsko-nacionalnog USKOK-a (PN USKOK), zbog čega su prije tri tjedna uhićeni policajci Marko Svalina i Vjekoslav Drnić, policija je jučer navečer i danas ujutro uhitila trojicu muškaraca za koje se smatra da su podmićivali policajce. Jutarnji list navodi da su među uhićenima poduzetnik Igor Mlinar te Vlado Rajić, kum Vinka Žuljevća Klice

Danas su na području grada Zagreba uhićena trojica hrvatskih državljana (1961, 1966. i 1971) zbog postojanja osnova sumnje da su se s navedenim policijskim službenicima udružili zbog počinjenja više kaznenih djela, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, Rajić i Mlinar lišeni su slobode zbog sumnji da su od Svaline i Drnića dobavljali informacije iz najtajnijih USKOK-ovih strana protiv takozvanih nositelja organiziranog kiminala u Republici Hrvatskoj.

Podsjetimo, poduzetnik Igor Mlinar bio je trećeoptuženi u predmetu protiv bivšeg ministra turizma Ivana Heraka, zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Presuda prema kojoj su Mlinar i Herak zaradili zatvorsku kaznu 'pala' je kada je sutkinja Županijskog suda u Puli zaključila da je DORH optužnicu temeljio samo na indicijama. Inače, Mlinar je bio jedna u nizu kontroverznih osoba koje su se pojavile na proslavi 50. rođendana predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića.

MUP navodi da će nakon provođenja kriminalističkog istraživanja trojica osumnjičenika biti predana pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će se podnijeti kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.