ODLUKA na vladi

Krstulović Opara ni preselio splitsku gradsku upravu iz Banovine u Spaladium arenu

12.01.2018 u 21:11

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je novinarima u petak nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem da će Vlada uoči blagdana Sv. Dujma održati sjednicu u Splitu, a jedna točka dnevnog reda bit će preseljenje gradske uprave iz zgrade Banovine u Spaladium arenu.

'Nadam se da ćemo naše preseljenje razriješiti upravo na sjednici Vlade koja će biti u Splitu. Nema smisla da imamo birokraciju prvi red do mora, pogotovo ne na Zapadnoj obali. Ponovno vraćamo Vladu u priču razrješavanja cijeloga tog gropa koji stoji punih devet godina nad svima nama.

Po ugovoru, obveze prema svima koji se vezuju za Spaladium arenu su podijeljene po pola na grad i državu. I o tome smo razgovarali i vjerujem da ćemo na toj sjednici Vlade i to raščistiti', izjavio je Krstulović Opara.

Premijer i župan Boban - Riješiti prometno opterećenje

 Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se i sa splitsko -dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom. Nakon sastanka je izjavio da su razgovarali o projektima u županiji, posebice o prometnoj infrastrukturi, te da sljedećih tjedana u Zagrebu očekuje razgovor župana s ministrom prometa kako bi se vidjelo na koji način riješiti prometne probleme koji opterećuju tu županiju, posebice u turističkoj sezoni.  Premijer je pritom je istaknuo prometno opterećenje na dijelu od Trogira do Omiša. 

  • +8
Zbog nedovršene i zapuštene zgrade Spaladium Arene banke tuže Split Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

 Istaknuo je kako je početkom godine ukinuta tunelarina za Tunel sv. Ilije te da je to bila snažna poruka Vlade Splitsko-dalmatinskoj županiji, Imotskoj krajini i Makarskoj rivijeri. Kako je rekao, posebno mu je drago da su reakcije svih prijatelja u tom dijelu županije pozitivne i da je to prepoznato kao poticaj za stanovnike tog dijela županije.

 Župan Boban istaknuo je kako su za današnjeg posjeta premijera županiji, Solinu i Splitu dobili pohvale za politiku demografske obnove, a s njom će nastaviti i 2018.  Druga važna tema razgovora bila je prometna infrastruktura te je s tim u vezi dogovoren sastanak s ministrom prometa Butkovićem u Zagrebu, s naglaskom na rješavanje prometnog problema od Trogira do Omiša s tri frekventna pravca - tunelima Kozjak i Ravča te cestom Solin-Omiš. Župan Boban se nada da će nakon tog sastanka u Zagrebu početi 'ofenzivnije uređenje' prometne infrastrukture u županiji.