PROPUSTI ČAČIĆEVE TVRTKE

Krov školske dvorane curi i prijeti urušavanjem, Coningu ni traga

03.04.2013 u 11:52

Bionic
Reading

Zidovi i parket natopljeni vodom, te dvadesetak plastičnih kanti u kojima se skuplja kišnica, to je aktualna slika novoizgrađene dvorane Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu. U funkciji je bila samo četiri godine. Na ogorčenje 1200 učenika i stotine sportaša koji su tu vježbali, zatvorena je lani u prosincu zbog opasnosti od urušavanja krova, koji ‘curi’ na tridesetak mjesta

Četiri mjeseci kasnije pomaka nema. Od odgovorne tvrtke Coning iz Varaždina, kojoj je naređeno da hitno obavi očevid, ali i mjerodavnih ministarstava još ni glasa. Županiji i školi više se niti ne javljaju, a objekt vrijedan petnaestak milijuna kuna sve više propada.

Po tom pitanju neumorno radi samo domar. Svakodnevno prazni kante i briše parket ne bi li barem malo ublažio posljedice nečijeg propusta. 'Ne znam više što reći. Vrijeme prolazi i to je sve. Učenici satove tjelesnog odgoja odrađuju u ŠSD Mladost, kao nekad davno dok nismo imali dvoranu. Vratili smo se u neka prošla vremena', razočarana je ravnateljica Ekonomsko-turističke škole Lidija Mikšić.


A s najnovijom karlovačkom dvoranom od početka je sve krenulo krivo. Temeljni kamen svečano je postavljen 31. svibnja 2006. godine da bi se za završetak radova čekalo godinu duže od predviđenog roka.
U rujnu 2008. dvije škole, Ekonomsko-turistička i OŠ Dragojla Jarnević odlučile su da djeca ulaze u dvoranu, bez obzira što je krov prokišnjavao, a nije bilo niti odobrenja ministarstva za zapošljavanjem domara i čistačica.

Prilikom primopredaje dvorane, za što se isto čekalo, utvrđeno da je sve u redu, iako su se za prvih kiša pojavile lokve. Izvođači radova, tvrtka Projekt gradnja, kojoj je Coning povjerio poslove bila je upozorena na propuste, ali su samo ‘krpali’.

U međuvremenu su se obje tvrtke našle u velikim poslovnim problemima. Tako će najvjerojatnije 1,2 milijuna kuna potrebnih za sanaciju platiti Grad i Županija. No, svi se pitaju kada će dvorana opet biti u funkciji, tko će i hoće li uopće odgovarati za milijunsku štetu.