odlagalište otpada

Krizni eko stožer traži zatvaranje Marišćine

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 16.06.2019 11:46
  • Objavljeno 16.06.2019 u 11:46
Marišćina

Marišćina

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Udruga Krizni eko stožer Marišćina zatražila je u nedjelju od ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića da odmah naloži Upravi za inspekcijske poslove da poduzme potrebne radnje za zatvaranje Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćina koji prema presudi Upravnog suda ne posluje u skladu sa zakonskim propisima

"Ukoliko ne provedete presudu Upravnog suda i centar Marišćina nastavi s nelegalnim radom bit ćemo prisiljeni obratiti se pravosudnim institucijama Europske unije i Europskoj komisiji," poručuju iz Kriznog eko stožera Marišćina.

Podsjećaju da je u svibnju presudom Upravnog suda u Rijeci poništeno rješenje o okolišnoj dozvoli, kojim je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike omogućilo puštanje u rad postrojenja za mehaničko-biološku obradu otpada u centru Marišćina. Budući da je riječ o prvom vraćanju na ponovni postupak, protiv presude nije dopuštena žalba.

"S obzirom na navedeno, centar Marišćina ne može nastaviti rad, jer za svoje poslovanje nema potrebne dozvole, koje su propisane Zakonom o zaštiti okoliša.

Tražimo da odmah naložite Upravi za inspekcijske poslove da poduzme potrebne radnje za zatvaranje centra Marišćina, koji ne posluje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske", navodi se u priopćenju.

  • +11
  • +8

Prosvjednici blokirali ulaze u Županijsko odlagalište otpada Marišćina

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!