POLAZAK U 14 SATI

Kreće novi prosvjed protiv šatoraša; stiže i Marijana Mirt

11.04.2015 u 11:59

Bionic
Reading

Pokret Occupy Croatia pozvao je građane da im se danas u 14 sati pridruže na Trgu bana Jelačića u još jednom prosvjedu protiv branitelja koji već mjesecima prosvjeduju ispred zgrade Ministarstva branitelja u Savskoj 66 u Zagrebu

Pod geslom 'ZA jednakost, pravednost i slobodu!', prosvjednici će s Trga krenuti prema Savskoj. Dolazak na prosvjed potvrdilo je 148 fejsbukovaca, među njima i aktivistica Marijana Mirt iz Udruge slobodarskih aktivista, poznata po aktivnom sudjelovanju u prethodnim akcijama protiv šatoraša, zbog čega su joj desni radikali uputili prijetnje smrću.  

Na njihovoj stranici na Facebooku u osvit današnjeg prosvjeda navodi se, među ostalim, da će 'marš biti usmjeren na samoproglašenu nadpolitičku instituciju šator-grad u Savskoj 66, kojoj je osnovna zadaća nametanje njima prihvatljivih ultranacionalističkih i teoloških društvenih vrijednosti te gušenje univerzalnih vrijednosti - jednakosti, pravednosti i slobode!'

Proziva se i Ivan Turudić, predsjednik zagrebačkog Županijskog suda,koji se nedavno javno založio za kažnjavanje onih koji vrijeđaju Domovinski rat.

'Vjerujemo da mnogi shvaćaju kako se protiv takvih pokušaja uvođenja totalitarizma treba boriti dok su još u začetku te će nam se pridružiti u prosvjednom maršu kojim branimo društvenu zajednicu od nasrtaja nositelja vrijednosti ekstremne desnice', poručuju organizatori.

Navode da je Turudić 'miljenik HDZ-a te vjerojatni budući ministar pravosuđa, što cijelom problemu daje dodatnu težinu'.