MINISTAR SE 'IZVUKAO' ZADNJI PUT

Kosoričina 'suptilna' poruka Šukeru

21.09.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Nakon što je Ivan Šuker prilikom svjedočenja pred saborskom Povjerenstvom za Inu rekao da nije čitao ugovore s mađarskim Molom o privatizaciji Ine, iz samog vrha HDZ-a u javnost je odaslan niz poruka o tome kako ministar financija 'visi' u Vladi, odnosno da se nalazi pred smjenom

Ipak, čini se da Šuker neće biti smijenjen. Naime, kako navodi Večernji list pozivajući se na neimenovane izvore iz kruga bliskog premijerki Kosor, HDZ-ov stranački vrh odlučio je poštedjeti Šukera, jer mu prijeti raspad

sustava u slučaju da ne ostane homogen.

Zbog toga je Šukeru naloženo da 'popegla' izjave koje je dao na Povjerenstvu za Inu, odnosno da pokuša javnost uvjeriti da je pogrešno interpretiran i da između njegovih i Polančecovih izjava nema suštinske razlike.

Ipak, Šukeru se ne bi bilo loše prisjetiti se da je vrh HDZ-a do zadnjeg trenutka podržavao i Ivu Sanadera i Damira Polančeca sve dok se nisu otrgli stranačkoj stezi.

Naime, samo dan prije negoli je izbrisan iz HDZ-ova članstva, Polančec je od članova Predsjedništva HDZ-ova primao poruke podrške, ohrabrenja i solidarnosti. Kosor je ovih dana putem više medija poslala jasnu poruku Šukeru da mu je ovo – posljednje upozorenje.