VJERUJE SVOJOJ RAČUNICI

Kosor zna bolje od Europske komisije

30.11.2010 u 12:26

Bionic
Reading

Procjena Europske komisije da će Hrvatska sljedeće godine zabilježiti deficit proračuna od 6,1 posto BDP-a nije previše impresionirala premijerku Jadranku Kosor, koja smatra da je realnija Vladina projekcija o proračunskom minusu od 4,1 posto

'Mi smo predvidjeli deficit i vjerujemo da će se ostvariti naše prognoze kroz proračunske prihode i rashode te da će BDP u 2011. narasti za 1,5 posto', rekla je Kosor, dodajući da zaista postoje naznake da je Hrvatska na putu izlaska iz krize.

Kosor vjeruje da opravak može biti još brži ako se realiziraju investicijski projekti. O nekim investicijama razgovarala je prilikom svog nedavnog posjeta Turskoj, a projekte će predstaviti, najavila je, i u Egiptu, kamo uskoro putuje.

'Interesa stranih investitora svakim danom ima sve više, i vjerujem da će početak iduće godine biti i početak realizacije jednog dijela projekata', rekla je premijerka na svečanosti dodjele priznanja dobitnicima ovogodišnje nagrade Naročiti pothvat Državne uprave za zaštitu i spašavanje.Ponovila je da je velik Vladin uspjeh to što je zamrzavanjem rashoda proračuna uspjela pokriti nove četiri milijarde kuna rashoda, što uključuje troškove za izbore, referendum za EU i drugo.

Na pitanje jesu li bolni rezovi izostali zbog izborne godine, rekla je da to nije točno i da njezin kabinet provodi reforme i donosi teške odluke te da je uveo red, što se, smatra ona, vidi u proračunu za 2011. godinu.

Kosor je izbjegla dogovoriti na pitanje zbog čega udovice branitelja Domovinskog rata gube pravo na braniteljsku mirovinu ako žive u izvanbračnoj zajednici. Njezina glasnogovornica uputila nas je na ministra branitelja Tomislava Ivića