UTJEŠNI PLASMAN

Kosor: Žao mi je jer je jedino Švaljek mogla pobijediti Bandića

21.05.2017 u 20:04

Bionic
Reading

Čelnik HSLS-a Darinko Kosor izrazio je u nedjelju žaljenje jer nezavisna kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek, koju je podržala njegova stranka, po izlaznim anketama ne ulazi u drugi krug, a posebno mu je, kaže, žao jer je jedino ona mogla pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića u drugom krugu

"Rezultati su odlični i Sandra Švaljek je dobila skoro 18 posto, naša lista skoro 13 posto. Meni je naravno žao, kao i ljudima iz našeg stožera da ona nije ušla u drugi krug jer ona je nakon 17 godina prvi kandidat koji je u svim relevantnim anketama pobjeđivao Bandića u drugom krugu", rekao je Kosor za Hinu.

Besmisleno je, ističe, glasovati za kandidata koji ne mogu pobijediti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića no i dodaje - volju građana treba poštovati.

Raspoloženje u našem stožeru nije loše i zadovoljni smo rezultatom. Ponudili smo najboljeg, najstručnijeg kandidata koji je mogao pobijediti Bandića, rekao je Kosor.

  • +6
Lokalni izbori 2017: Stožeri nezavisnih kandidata Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Prema izlaznim anketama Sandra Švaljek na trećem je mjestu sa osvojenih 17,7 posto glasova. Prvi je Milan Bandić s 31 posto, a druga Anka Mrak Taritaš s 26,8 posto glasova.

Dolazak Sandre Švaljek  u Matis Absolut Lounge na Trgu Stjepana Radića gdje je sjedište njezinog izbornog stožera očekuje se oko 22 sata, a do sada se tamo okupilo pedesetaka simpatizera.