NEKAD NOVINARKA, DANAS PREMIJERKA

Kosor odgovara samo na dogovorena pitanja!

  • Autor: Matko Saltarić
  • Zadnja izmjena 20.12.2010 17:37
  • Objavljeno 20.12.2010 u 15:34
Jadranka Kosor Dubrovnik

Jadranka Kosor Dubrovnik

Izvor: tportal.hr / Autor: Matko Saltarić

Premijerka je danas posjetila dubrovački kraj kako bi otvorila radove te krstila izgradnju buduće trafostanice Plat. Prva je to faza projekta koji bi napokon trebao riješiti probleme u napajanju šireg područja Dubrovnika te otvoriti mogućnost potpunog korištenja potencijala Hidroelektrane Dubrovnik

Hrvatska elektroprivreda krenula je danas u realizaciju programa Dubrovnik koji u prvoj fazi obuhvaća izgradnju trafostanica Plat (220/110/35 kV) i Srđ (110/20 kV). Premijerka Kosor osobno je došla otvoriti radove na izgradnji trafostanice Plat, pa je okupljenima rekla da nitko ne voli kad nestane struje, pogotovo kada živite 24 sata dnevno za turizam.

Ovo je važna investicija, teška 370 milijuna kuna, a uskoro će početi i izgradnja trafostanice Srđ, najavila je premijerka te dodala da je ukupna vrijednost investicije 500 milijuna kuna. Kosor je spomenula i da će svi poslovi na natječajima za hidroelektranu Ombla biti završeni početkom 2011.

'HEP je u okviru uređenja javnih poduzeća 2010. godinu završio s dobiti od 1,5 milijardi kuna, što je potvrda dobroga rada svih drugih javnih poduzeća', pohvalila je HEP premijerka te dodala kako je sigurna da će se radovi odvijati u rokovima, pa čak i mrvicu prije zadanog. Kada se sve realizira, problema sa strujom u Dubrovniku i županiji više neće biti, zaključila je Kosor.

Iako je premijerka spremno odgovarala na pitanja o rekonstrukciji dubrovačke elektro mreže, za pitanja o rekonstrukciji Vlade nije bila tako raspoložena, pa je uz osmijeh tek najavila: 'Kad dođe vrijeme, naravno da ću vas o tome izvijestiti, vi ćete biti među prvima.'

Svima okupljenima zaželjela je blagoslovljenu i sretnu iduću godinu, ali kad je upitana što od nje očekuje budući da razni analitičari za 2011. ne daju baš sjajne prognoze, Kosor je novinarima odgovorila da ta pitanja nisu dogovorena s gospodinom glasnogovornikom Pavićem, pa nas je uskratila za svoj komentar.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi