KOŠARICA LOVRIĆU

Kosor odbio predsjedanje Cibonom

07.07.2014 u 15:26

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor odbio je danas ponudu predsjednika Košarkaškog kluba (KK) Cibona Ivice Lovrića da umjesto njega preuzme predsjedanje tim klubom, a odbijenicu je obrazložio tvrdnjom da bi budući predsjednik Cibone trebao biti predstavnik privatnih investitora koji će u klub uložiti svoj novac

Lovrić je za portal ZNA.hr izjavio da je dugo razgovarao s Kosorom te mu predložio da preuzme predsjedanje Cibonom.

Kosor je rekao kako bi na mjestu predsjednika kluba trebao biti gospodarstvenik, što nije sporno, ali moj je prijedlog neka u prijelaznom razdoblju on postane predsjednik, izjavio je Lovrić koji inače obnaša dužnost pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Lovrić je također ustvrdio kako je, kad je došao na čelo Cibone, dug iznosio oko 110 milijuna kuna, a danas je "smanjen na 15-tak posto s tim da su financirane četiri sezone u kojima je Cibona postala prvak regionalne ABA lige".

Na prošloj sjednici zagrebačke Gradske skupštine Kosor je izjavio novinarima da je privatizacija Cibone jedino ispravno rješenje, a danas je poručio kako je došlo vrijeme da političari više ne budu predsjednici sportskih klubova.

"Svoj plan sam jasno iznio, s brojkama i rokovima. Ipak treba naglasiti da nema spasa Ciboni ako gradonačelnik i Gradska skupština ne podrže taj plan, prvenstveno ako ga ne podrži gradonačelnik", rekao je Kosor.

Budući predsjednik KK Cibona trebao bi biti predstavnik privatnih investitora koji će u klub uložiti novac. Za koordinaciju realizacije plana, te za dovođenje privatnih investitora, spreman sam se i osobno angažirati u suradnji s gradonačelnikom. Ciboni više ne trebaju predsjednici političari, ali Grad Zagreb i Gradska skupština moraju naći rješenje za spas Cibone, poručio je Kosor.

341010 ,340865,340683,341062