ŽALI ZBOG BUDIMIRA

Kosor: Ministri neće izdržati dulje od šest mjeseci, doći će nova tura

02.02.2016 u 13:57

Bionic
Reading

HSLS-ov Josip Budimir mogao bi dati velili doprinos Vladi, ali ministri su birani samo iz HDZ-a i Mosta, požalio se njegov stranački šef i koalicijski partner HDZ-a te predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor gostujući na Radiju Yammat, ali tješi se da je riječ samo o prvoj turi ministara. Što se pak tiče Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, Kosor je rekao da tek treba biti dogovoreno kako će ono raditi

'Ja sam razočaran, prije svega radi građana Republike Hrvatske, što nije ministar gospodarstva ili poduzetništva gospodin Budimir. Jednostavno bi mogao dati velik doprinos hrvatskoj vladi, mogao bi pomoći gospodinu Oreškoviću, ali takve su bile okolnosti da su ministri jednostavno birani samo iz HDZ-a i Mosta. Nema nijednog ministra ni iz HSS-a, ni iz HSP-a, niti od gospodina Bandića, niti HSLS-a tako da u principu ja bih rekao - to je ona prva tura ministara. Znate da se ministri uvijek mijenjaju, da neki ne izdrže duže od tri mjeseca, šest mjeseci. Doći će i ona druga tura, a vjerujem da će u toj drugoj turi gospodin Budimir biti sigurno', kazao je šef HSLS-a iz HDZ-ove Domoljubne koalicije i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor gostujući na Radiju Yammat.

Budimira se, naime, često spominjalo, a HSLS ga je isticao kao budućeg ministra gospodarstva pa bi mu svojevrsna utjeha moglo možda biti upravljanje najavljivanim državnim holdingom u kojemju bi bile okupljene sve državne tvrtke, no Kosor baš nije uvjeren da će to 'doživjeti: 'Bilo je takvih ponuda gospodinu Budimiru od strane koalicijskih partnera', ustvrdio je ali i dodao kako 'on misli da taj holding, ako uopće i zaživi – ima otpora prema tom Holdingu, neće to biti prije godinu dana. Tko živ, tko mrtav za godinu dana'.

Kosor je pak, podsjetimo, i član novog Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta te je upozorio da se o Vijećumnogo priča, a da još nije čak ni dogovoreno kako će ono djelovati i što će mu sve biti djelokrug rada: 'Slušam već nekoliko dana i moji me prijatelji zovu pa kažu - joj, ti ćeš tamo sve odlučivati, ali to nije tako. To Vijeće još nije sazvano, još pravila nisu dogovorena, još nije dogovoreno hoćemo li birati samo dužnosnike, zamjenike, pomoćnike ministara i/li ljude u agencijama, javnim natječajem ili ne'.

'Te odluke se tek moraju donijeti', istaknuo je Kosor se te po pitanju novih zapošljavanja u državnoj upravi osvrnuo na, kako tvrdi, 'vrlo jasne stavove gospodina Karamarka i gospodina Petrova, pa jučer čak i ministrice uprave', koji su rekli da, podsjeća Kosor, 'nijednog novog zapošljavanja neće biti'.