OŠTRE KRITIKE SDP-OVACA

'Kosor je izgubljena u želji da bude miss sindikata'

20.09.2010 u 15:17

Bionic
Reading

'Jadranka Kosor je zaboravila da je premijerka. Potpuno je izgubljena u svojim broševima, torbama i pokušajima da bude miss sindikata. To je njezin nivo', poručio je SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci

Dodao je da se premijerka 'najviše boji istine te zbog toga pokušava kontrolirati medije, guši slobodno razmišljanje na HTV-u, zbog toga je za ravnateljicu Hine ponovno izabrana potpuno nesposobna i nekompetentna osoba, zbog toga uvodi sustav kontrole telefonskih razgovora i e-mail poruka vlastitog članstva'.

Jovanović je naglasio da i Šuker može očekivati skoro brisanje iz članstva HDZ-a, s obzirom na to da je sam izjavio da je govorio isto što i Polančec, pa se Jovanović pita tko će na kraju ostati u toj stranci nastavi li se brisanje ovakvim tempom.

‘U ovom trenutku još je veća odgovornost na HDZ-ovim koalicijskim partnerima, koji očito ostaju u koaliciji samo radi svojih fotelja’, smatra Jovanović te dodaje da ‘ankete pokazuju da Vladi Jadranke Kosor ne vjeruje nitko, čak ni članovi koalicije, te da čak 57 posto HDZ-ovaca smatra da Hrvatska ide u krivom smjeru’.

Slavko Linić je ustvrdio da su Hrvatska i biračko tijelo opterećeni ovakvim ponašanjem politike te želi jasno podvući crtu između HDZ-ovog i SDP-ovog obnašanja vlasti, jer, kako je rekao, nisu svi političari uprljani kao mnogi HDZ-ovci.

'Najjasniji primjer za to je Ina. SDP je Inu u tri i pol godine od potpuno neuspješne i propale tvrtke, kakva je bila 2000. godine, pretvorio u jednu od najjačih u Republici Hrvatskoj. U sedam godina HDZ-ove vladavine Ina je dovedena u propast. Po prvi puta u povijesti naftne industrije, nisu u stanju isplatiti plaće', rekao je Linić te dodao da Šuker laže kada govori da nije znao da nisu plaćali obveze.

Na novinarsko pitanje misli li da će se Sanader odazvati pozivu Povjerenstva, odgovara da hoće.

'Izbjegavanje bivšeg dužnosnika da govori o svojim potezima dok je bio predsjednik Vlade bilo bi neodgovorno, a s obzirom na to da ga Šuker i njegovi bivši članovi Vlade pokušavaju oblatiti, evidentno je da će se pojaviti i pokušati dati odgovore. Sukobi među njima pokazuju način njihovog vladanja', zaključio je Linić.