covid-19 u zagrebu

Koronavirus ušao u jedan zagrebački vrtić, odgajateljice će morati nositi maske, a svaki umirovljenik će dobiti po dvije

24.06.2020 u 15:35

Bionic
Reading

U Zagrebu je 11 novozaraženih koronavirusom. Zbog pogoršanja situacije uvodi se obveza nošenja maski u javnom gradskom prijevozu, a morat će ih nositi i odgajateljice u vrtićima jer je došlo do proboja Covida-19 u jedan vrtić

'Imamo trend pogoršanja, odnosno detektirano je 11 novooboljelih. Samim tim i u jednoj ustanovi su dvije medicinske sestre pozitivne. Testirane su 62 osobe koje su mogle doći u doticaj. Činimo sve što je nužno', rekao je pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. U Gradu Zagrebu trenutno je aktivan 51 slučaj, a iz Policijske uprave zagrebačke su poručili kako je pod mjerama sveukupno 627 građana te kako se radi o povećanju od 150 osoba u odnosu na jučer.

'Razmotrili smo izvješća i donijeli jednu preporuku za tri socijalne skupine i jednu obavezu. Prva preporuka je da se u javnom gradskom prijevozu obavezno koriste maske. Tko nema, neka se javi u Crveni križ kako bi je dobio. Druga su skupina naši najmlađi, imamo proboj Covida i u dječji vrtić', kazao je Bandić, ne otkrivši točno u kojem se to vrtiću dogodilo. Dodao je tek da od sada svi djelatnici vrtića imaju obvezu nositi maske.

  • +7
Konferencija za medije zagrebačkog stožera civilne zaštite Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

'Treća socijalna skupina su korisnici pučkih kuhinja', to su preporuke. Četvrto je da se za najrizičniju skupinu, naše penzionere, da im se putem mjesnih odbora podijele po dvije maske u roku od 48 sati. Svaki umirovljenik Zagreba će dobiti maske', rekao je Bandić.