OTOČANI U STRAHU OD CVIKA

Korčulanska narkomafija očekuje izlazak svoga šefa na slobodu

Bionic
Reading

Nakon što je u četvrtak zbog prijetnja likvidacijom zamjenici ravnatelja USKOK-a Nataliji Petković u na Korčuli uhićen Ivan Petričević zvani Boglić, cijeli otok ponovno je u strahu

Naime, Ivan je brat Nikole Petričevića koji je, podsjetimo, u slučaju dilerske skupine Jakše Cvitanovića Cvika, osuđen na tri i pol godine zatvora zbog otmice zaštićene svjedokinje Želite Tomić. Upravo je Natalija Petković bila u timu koji je raskrinkao Cvikovu skupinu, a Ivan Petričevć smatra je odgovornom za zatvorsku kaznu na koju je osuđen njegov brat Nikola, piše Slobodna Dalmacija

Prijetnje likvidacijom koje je Bajićevoj zamjenici – koja je inače rodom iz Blata – uputio Ivan Petričević, na Korčuli su povezali sa skorašnjim puštanjem na slobodu Jakše Cvitanovića Cvika koji je osuđen zbog preprodaje droge.

Natalija Petković već godinama dolazi na ljetovanje u Prigradicu, no do sada joj nitko nije prijetio, niti ju je uznemiravao. Za Korčulane je to jasan znak da se narkomafiji na njihovu otoku, očekujući skori izlazak na slobodu svoga šefa, Cvika, nakon osam godina provedenih u zatvoru, ponovo osilila.


Kao što je to radila i prije, o Cviku i problemima droge na Korčuli jedino progovara Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a AS i aktualna hrvatska europarlamentarka. Tomašić se nada kako će činjenica da je postao otac promijeniti Cvika.

'Sad kada je postao otac, nadam se da će razmišljati o tome što se sve njegovu djetetu može dogoditi, a što je on radio drugoj djeci. Možda shvati i krene drugim putem', nada se Tomašić, prisjetivši se kako je u borbi protiv dilerske skupine na kraju ostala sama.

I drugi se Korčulani nadaju da će se Cvik promijeniti nakon što iziđe na slobodu. Novca mu, kaže, neće nedostajati jer u Veloj Luci ima tri restorana. Nisu na njegovo ime, ali priča se da su njegova, to je javna tajna.

Brat Ivan ima kafić 'Korner', a i majka mu, iako je invalid, i dalje drži frizerski salon. Vjeruju kako će ga na pošten život usmjeriti i činjenica da su nakon njegova odlaska u zatvor tržište droge, u prvom redu marihuane, preuzeli donedavno 'sitni' preprodavači, iako, sigurni su, Cvik u tom svijetu još uvijek ima jako dobre veze i još uvijek visoko kotira.