GUBI MU SE SVAKI TRAG

Koradeov sin pobjegao iz bolnice nakon što se nije pojavio na sudu

23.03.2016 u 10:03

Bionic
Reading

Nakon što mu je zagrebački Županijski sud odredio istražni zatvor jer se prošlog petka nije pojavio na sudu, 27-godišnji Mario Korade, optužen za iznudu i prijetnje i sin generala Ivana Korade koji je, pak, počinio samoubojstvo nakon što je ubio policajca te još četiri osobe, nestao je iz bolnice na zagrebačkom Svetom Duhu

Kako se neslužbeno doznaje, Korade je odšetao iz kruga bolnice te je odmah nakon što je primijećen njegov bijeg uvršten je u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba, bez navođenja detaljnijih okolnosti nestanka, dok policija još uvijek nije pokrenula tjeralicu za njim, iako je bio pod sudskom mjerom opreza.

Kako prenose mediji, višestruko osuđivani Mario Korade ima psihičkih problema te problema s alkoholom. Na općinskom sudu trebalo se nastaviti suđenje zbog iznude Zdenka M. iz Zlatara, ali i za sprečavanje dokazivanja. Korade je, naime, tri godine iznuđivao Zdenka M. koji mu je pod prijetnjom ozljeđivanja i ubojstva obitelji isplatio 40.000 kuna.

Kako bi se riješio Koradevog zlostavljanja i prijetnji, u njegovu korist svjedočio je u jednom drugom sudskom postupku koji je pokrenut nakon što je sin generala optužen za napad na braću Roberta i Nenada Bistrovića. Mlađi Korade je, naime, početkom prošle godine oteo, zatočio i tukao braću Bistrović te Zlatka Behina koji su sjekli drva u šumi u njegovom vlasništvu.

Kada je mlađi Korade izašao iz istražnog zatvora, zatražio je od Zdenka M. da lažno svjedoči kako je s njim bio u društvu, a ne u šumi gdje je zatekao trojicu u ilegalnoj sječi šume. U strahu, Zdenko M. je pristao lažno svjedočiti, no kasnije je povukao iskaz. Suđenje Koradeu za iznudu, prijetnje te otmicu započeto je u Zlataru, no nakon što je sutkinja počela primati prijetnje, suđenje je prebačeno u Zagreb