NOVI PROSVJED

Konstruktor u predstečajnoj, radnici nisu dobili 8 plaća!

12.05.2014 u 11:48

Bionic
Reading

Pedesetak radnika splitskog Konstruktora prosvjedovalo je pred upravnom zgradom tvrtke u Splitu: traže isplatu osam zaostalih plaća dogovorenu u sklopu predstečajne nagodbe, a tvrde da su i nakon toga njihova primanja neredovita. Plaću za veljaču primili su u deset dijelova, a za ožujak tek prije nekoliko dana - i to, kako kažu, 'samo djelomično, samo u neto iznosima i bez uplate kredita'

U organizaciji Sindikata graditeljstva i SSSH oko devet sati predstavnici radnika primljeni su na razgovor u upravi tvrtke, a razišli su se nakon što im je obećano da će dio plaća biti isplaćen, prije svega dio za ožujak i travanj. Prije toga sindikalisti su upozoravali da su zbog prosvjeda primali prijetnje.

'Zvali su iz uprave i obavještavali radnike da nema prosvjeda te prijetili otkazima', tvrdi predstavnik Sindikata graditeljstva Ivan Lovrić. Potvrdio je to i predstavnik SSSH Zoran Kačić, kazavši da su ih u upravnoj zgradi Konstruktora primile 'neovlaštene osobe'.

'Ipak, rekli su nam da će dio radnika biti pozvan radi obavljanja poslova na nekim gradilištima', najavio je Kačić.

Radnici splitske tvrtke na prosvjedu su nosili transparente 'Hoćemo raditi, a ne prositi', 'Naša dica su gladna kruha' i 'Žderiću, javi se!'. Tvrde da im je već dosta dvoipolgodišnje agonije.

'Imovina tvrtke se prodaje na veliko i nitko ništa! Treba jednom presjeći: ako nema posla i perspektive, neka se proglasi stečaj', pozvao je sindikalist Lovrić.