CRTANJE GRANICA U BIH

Komšić: Treći entitet nije dobar za Hrvate

Željko Komšić

Željko Komšić

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da treći entitet nije dobro rješenje za Hrvate u BiH, jer, kako je naveo, nacionalni identitet, kulturu i jezik treba proširiti na što veći prostor

SARAJEVO - 'Po Hrvate ne bi bilo dobro zatvaranje u bilo kakve granice. Za sve koji to zagovaraju imam jednostavno pitanje - znači li to da ste odustali od Posavine? Kako povući granicu tog entiteta, pogotovo u srednjoj BiH, ili u Mostaru? Priča o crtanju novih granica ne sluti na dobar kraj', istaknuo je Komšić za federalne medije, dodajući da Prudski sporazum nije dobar po BiH i da bi najbolje bilo da ne bude realiziran.

Komšić je naglasio da Predsjedništvo BiH uglavnom dobro funkcionira i da su odnosi među članovima dobri, ali da postoje različiti pogledi oko krupnih političkih pitanja koja zadiru u ustavnu problematiku.

'Ovoj je državi potrebna institucija predsjednika države, a ne Predsjedništvo', rekao je Komšić, nezadovoljan vanjskom politikom BiH, mada su, kako je rekao, neke stvari ispravljene i više nema toliko krupnih skandala u diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

Podsjeća da je i ranije upozoravao da je među čelnicima u Ministarstvu vanjskih poslova samo jedan Hrvat, ali da ništa nije poduzeto po tom pitanju.

Komentirajući uskraćivanje gostoprimstva velesposlaniku Gvineje Bisao u BiH, za kojega se utvrdilo da je osoba koja je uhićena u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji i Njemačkoj, Komšić je istaknuo da u BiH ne postoji sustav provjere kao u drugim zemljama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi