KARAMARKO SVE KARTE BACIO NA SPLIT

'Kome se sviđa pršut na čelu, neka glasa za Keruma'

15.05.2013 u 13:07

Bionic
Reading

'Predsjednik je shvatio da je mrtvac - mrtav. I to tek sada, prekasno, jer trebao je to kazati već nakon pet ili šest mjeseci. Od njega očekujemo samo datum novih izbora', kazao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u Splitu, komentirajući izjavu predsjednika Ive Josipovića da je Plan 21 'mrtav'

'Ova vlada stvara 17 tisuća novih nezaposlenih svakog mjeseca, a kreditni rejting nam je u smeću. Trpjeti njihov mandat do kraja je čisti mazohizam i tražit ćemo izvanredne parlamentarne izbore odmah nakon ulaska u Europsku uniju, u drugoj polovici godine', najavio je šef HDZ-a.

Karamarko se uoči lokalnih izbora u Splitu zadržao puna dva dana, a i sam je naglasio da je taj grad iznimno bitan za HDZ-ov uspjeh na izborima. 'SDP će izgubiti Zagreb, a HDZ će osvojiti Split kao drugi grad u državi', kazao je i objasnio da ne vjeruje nikakvim anketama i analitičarima.

'Svaka njima čast, profesionalci su, ali nikako da točno pogode rezultat.'

Splitski HDZ-ovci u rano jutro ponovno su sazvali novinare da bi s njima podijelili oduševljenje atmosferom na predizbornom skupu u utorak navečer i uvjereni su da će njihov kandidat za gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević ući u drugi krug. U pobjedu Zlatka Ževrnje, koji se natječe za mjesto župana, čini se, nimalo ne sumnjaju. Karamarko je stoga ponovno raspalio po Željku Kerumu, kojega se očito smatra najvećim konkurentom: 'Tko želi da Split i dalje bude teatar, da se s njime sprdaju, neka glasa za njega. Pa ćemo još četiri godine na čelo lijepiti pršut, pancetu, što sve ne...'

Ivanišević je pak nakon skupa na Rivi zaključio da je 'Split prepoznao prevaru' i ponosan je jer grad očito ide svojim putem.

Gradonačelnik Željko Kerum u petak točno u podne otkrit će spomenik Franji Tuđmanu, postavljen nadomak Rive, pa je novinare zanimalo kako HDZ-ovci gledaju na taj potez. 'Pozdravljamo podizanje spomenika i naši ljudi će biti na svečanosti, ali ne bih htio da se on koristi u predizborne svrhe. Zašto ne bi bio otvoren nešto kasnije, recimo tjedan dana nakon izbora?', naizgled naivno zapitao se Karamarko.