ZBOG ZAPOŠLJAVANJA BEZ NATJEČAJA

Komadina zatražio žurno izvješće HAC-a

26.03.2012 u 12:22

Bionic
Reading

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina zatražio je jutros žurno izvješće Hrvatskih autocesta vezano uz medijske napise o zapošljavanju pet direktora bez javnog natječaja, potvrđeno nam je iz istog ministarstva. Hoće li HAC i resornom ministru kazati da nisu imali vremena za raspisivanje natječaja, tek treba vidjeti

'Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture zatražio je danas od Uprave Hrvatskih autocesta žurno izvješće o napisima u medijima vezano uz zapošljavanje u HAC-u', stoji u odgovoru koji nam je poslala glasnogovornica Ministarstva Martina Halužan

Komadina je napravio taj potez nakon što je u medije dospjela informacija o tome da je HAC zaposlio pet direktora bez ikakvih javnih ili internih natječaja. Odlukom Uprave na mjesto direktora Sektora za pravne i opće poslove imenovan je Željko Struški, za direktora Sektora za građenje postavljen je Jože Ladika, Milan Stanković novi je direktor Sektora za održavanje, a Dijana Stipnišek direktorica je za financijske i ekonomske poslove. Na sjednici Uprave u petak na mjesto direktora Sektora za naplatu cestarine imenovan Zoran Klarić. Ladika, Struški i Klarić u HAC su došli izvana, a ostalo dvoje izabrani su iz kuće. Osim toga, uz direktore sektora, bez natječaja zaposleni su i vozač predsjednika Uprave Dražena Guština te tajnica člana Uprave Narcisa Delsase.

Od svih imena u medijima je najviše zazvučalo ono Zorana Klarića, bivšeg direktora Autoceste Rijeka-Zagreb od 2002. do 2005. Njegovo imenovanje povezuju s ministrom financija Slavkom Linićem, čiji je Klarić jedan od kartaških partnera.

Kakvo će objašnjenje HAC dati ministru Komadini, tek treba vidjeti, no u javnosti su iz te tvrtke već pojasnili da nisu imali vremena za raspisivanje natječaja.

'Uprava HAC-a imenovala je na pozicije direktora osobe za koje smatra da su sposobne ispuniti one zadatke koji će biti postavljeni pred njih. Za provedbu javnog natječaja potreban je dulji vremenski period, što Uprava nije mogla riskirati zbog nesmetane realizacije projekata', pojasnili su prošli tjedan iz HAC-a.