PINTARIĆEV HAIKU

Komadina u Sisku podržao Kristinu Ikić Baniček

24.05.2013 u 23:08

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u Sisku je dao potporu kandidatkinji koalicije SDP-HNS-HSU za sisačku gradonačelnicu Kristini Ikić-Baniček, uoči 2. kruga lokalnih izbora, istaknuvši kako su temeljne odrednice za izborni uspjeh 'povjerenje i vjerodostojnost'

"Već 23 godine pobjeđujem na izborima i neki moji kolege iz toga nisu ništa naučili, ali vjerujem da Kristina hoće", rekao je Komadina.

Upozorio je da se u prvom izbornom krugu glasuje "za", a u drugom krugu "protiv".

Komadina je dodao kako je poželjna politička bliskost grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, odnosno Marine Lovrić Merzel kao buduće županice i Kristine Ikić - Baniček, kao buduće gradonačelnice.

Kandidatkinja za sisačku gradonačelnicu Kristina Ikić - Baniček komentirala je i poziv za sučeljavanje, koje joj je posredovanjem medija, uputio gradonačelnički kandidat HDZ-a Dinko Pintarić.

"Na dva sučeljavanja koje su organizirali nezavisni mediji, Pintarić se nije pojavio, a za sučeljavanje u njegovoj organizaciji nisam dobila poziv. Vjerujem da će se ipak pojaviti u utorak na sučeljavanju koje organizira Radio Sisak", rekla je Kristina Ikić - Baniček.

Kandidat koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčević-HSS-HSLS-Stranka penzionera (SP)-BUZ za sisačkog gradonačelnika, Dinko Pintarića, je za večeras najavio sučeljavanje s protukandidatkinjom Kristinom Ikić-Baniček. Međutim, na sučeljavanju u Domu kulture pojavio se samo Pintarić, jer je protukandidatkinju i moderatora pozvao samo preko medija, a ne osobno.

Nakon 15 minuta čekanja pred nekoliko desetaka stranačkih prijatelja, Pintarić je priču oko sučeljavanja s prazne pozornice završio haiku pozdravom: "Ikebano, ikebano, noćas sam te sanj'o. Meni došla nisi, Sisak plaće di si, di si".