PROSTORNI PLANOVI

Komadina će izići ususret investitorima, pa i Horvatinčiću

24.10.2011 u 16:35

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina je najavio i kako će se u novom Županijskom prostornom planu revidirati postojeće turističke zone koje su općine i gradovi predlagali, a nikada nisu zaživjele

Iznio je nevjerojatan podatak da na području Primorsko-goranske županije (PGŽ), od Opatije, preko Crikvenice, do Raba i Lošinja, ima čak 56 hotelskih objekata koji su zatvoreni i ne rade. On je rekao da im je cilj cjelogodišnja sezona, pa se žele vratiti tradiciji, cjelogodišnjem zdravstvenom i lječilišnom turizmu, a za to trebaju hoteli. Cilj je, kaže, u funkciju staviti svih 56 zatvorenih hotela.

Komadina ističe da će županija biti otvorena prema svim investitorima te će i neka sadašnja izvangrađevinska zemljišta postati turističke zone, no od zainteresiranih investitora kao 'poznatih kupaca' će se tražiti konkretni rokovi i garancije da će svoje namjere i ostvariti, i to u vidu bankovnih garancija, hipoteka, fiducijarnih prava itd.

Na pitanje znači li to da će se olakšati ulazak investitora kao što je Tomo Horvatinčić, koji je na Krku kupio terene koji su danas izvan građevinskih zona, župan je odgovorio da će se utvrditi jasni kriteriji za reviziju postojećih zona, a naravno da svaki investitor ima ime i prezime. 'Pa, uvijek je to neki Horvatinčić, zar ne?!', poručio je Komadina, piše Novi list

Govorio je i o slučaju Liburnija rivijera hotela, koji je za njega pravna nakarada. Smatra da Grad Opatija ni druge općine na Liburniji neće završiti u stečaju, jer to jednostavno nije provedivo.