ŠOK NA DALMATINI

Komad tunela pao na automobil!

30.12.2009 u 12:01

Bionic
Reading

Vozio je autocestom A1 u smjeru Zagreba. Negdje na sredini tunela Mala Kapela komad betona pao mu je na vjetrobransko staklo. Probio ga je, no muškarac (41) je ostao pribran i nastavio vožnju

'Zaustavio sam se na izlazu iz tunela i pozvao policiju', opisao je nesreću čitatelj Zlatko Salopek iz Ogulina, koji je ponedjeljak oko 17.30 na izlasku iz Male Kapele snimio rupu na vjetrobranskom staklu Mazde dubrovačkih registracija, pišu 24 sata.

'Muškarac je u automobilu bio sa suprugom i dvoje djece. Bili su u šoku. Sva sreća da nitko nije ozlijeđen', dodao je Zlatko. U Hrvatskim autocestama potvrdili su nam da je u tunelu u smjeru Zagreba otpao dio betona veličine šake. Policija je obavila očevid te će prijaviti odgovorne u HAC-u zbog izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom.

Mala Kapela najduži je hrvatski tunel. Beton je otpao u novoj, lijevoj cijevi dugoj 5.821 metar, koju su otvorili 30. lipnja ove godine. Podsjetimo, prije mjesec dana zbog dvostruke naplate bojenja tunela Sveti Rok i Male Kapele pritvoreni su bivši članovi uprave i zaposlenici Hrvatskih autocesta te direktor tvrtke Skladgradnja. Nedavno im je sud produljio pritvor, a sumnjiče ih da su državu oštetili za oko 22 milijuna kuna.