PREDSJEDNIČKI IZBORI 2014

Kolindu najviše spominju online u negativnom kontekstu

23.12.2014 u 10:15

Bionic
Reading

Predsjednička utrka se zahuktava. Prema broju spominjanja prednjače Josipović i Grabar Kitarović, no Kujundžić i Sinčić ipak se spominju u pozitivnijem kontekstu

Alat za praćenje online medija Mediatoolkit objavio je novu u nizu infografika u kojima analizira zastupljenost kandidata u medijima online mi na društvenim mrežama.

Podaci koje su prikupili pokazuju spominjanja predsjedničkih kandidata u online medijima i na društvenim mrežama u predizbornom razdoblju, kao i ton članaka te top listu najčitanijih.


Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović i Milan Kujundžić te pridošlica u utrci Ivan Sinčić najviše se spominju na webu. Očekivano, korisnici Twittera aktivnije spominju kandidate no što to čine korisnici Facebooka.

Iako Ivo Josipović ima najveću prisutnost u online medijima, zahvaljujući svojim predsjedničkim dužnostima, ostali kandidati ga sustižu, pa tako Sinčić ima dvostruko više spominjanja nego prošlog tjedna. Grabar Kitarović ima najviše negativnih, a Sinčić najviše pozitivnih spominjanja.

Zanimljivo, iako su ispočetka bili aktivni, forumi su tijekom ovog promatranog razdoblja utihnuli. Zar nemaju što reći ili se rasprava u potpunosti prenijelana društvene mreže?

Pogledajte infografiku: