GRADONAČELNIK BIOGRADA PRED VRATIMA

Knez u Bijelu kuću nije mogao zbog mobitela

09.05.2009 u 09:15

Bionic
Reading

Gradonačelnik Biograda Ivan Knez, član Izvršnog odbora nevladine organizacije "Gradonačelnici za mir" ipak nije uspio postati prvi hrvatski dužnosnik kojeg je američki predsjednik Barack Obama primio u Bijelu kuću jer ga je u tome spriječio loš signal mobitela!

Ovakav nevjerojatan rasplet događaja teško da je itko mogao očekivati, no ipak se dogodio. Naime, organizatori ovog godišnjeg sastanka bezuspješno su pokušavali stupiti u kontakt s gradonačelnikom Ivanom Knezom dok je putovao vlakom u Washington kako bi mu osigurali propusnicu za ulazak u Bijelu kuću koju je trebalo napraviti najmanje 48 sati ranije, piše Večernji list

Tako se Knez morao zadovoljiti da Bijelu kuću promatra tek s vanjske strane ograde. No, nije bio previše razočaran ovakvom 'dežgracijom', a našalio se i da predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader sada mogu odahnuti što ih nije pretekao ulaskom u Bijelu kuću.

- Jednostavno se dogodila greška, mobitel je bio u kvaru i nismo se uspjeli dogovoriti i sastati s ljudima koji su to sve organizirali. Nažalost svoje dokumente nismo uspjeli predati na vrijeme i tu smo gdje jesmo – kazao je nimalo razočarani Ivan Knez koji ni u najboljoj varijanti ne bi 'završio' na primanju kod američkog predsjednika Baracka Obame.

Naime, gradonačelnike Hirošime i Nagasakija, koji su bili na pravom mjestu i u pravo vrijeme, naravno sa dobrim signalom mobitela, ipak je primio tek pomoćnik dopredsjednika Amerike Joa Bidena

Ipak, Knez drži kako njegov službeni put u New York i Washington nije bio uzaludan jer smatra da je Grad Biograd učinio mnogo za ovu organizaciju u kojoj ima visoko pozicionirano mjesto među gotovo 3000 gradonačelnika iz 135 zemalja svijeta i da je svojom prezentacijom očarao mnoge.

Grad Biograd koji će u kolovozu sudjelovati na sastanku "Gradonačelnika za mir" u Nagasakiju postat će član Upravnog odbora što i nije mala stvar, a gradonačelnik Knez najvjerojtnije će postati dopredjednik te organizacije.

On će vjerojatno ipak dugo pamtiti svoj put u Ameriku gdje se sastao sa brojnim američkim i hrvatskim dušnosnicima, a primljen je i na sastanke u zgradu State departmenta i Rayburn housa, odnosno kuće senata u koju pak ulaze tek odabrani.

Odijelo i kravata sa zlatovezom šivani posebno za predsjednika Baracka Obamu i zalistavac, pojas koji je dio tradicionalne biogradske nošnje šivan samo za Prvu damu Michelle Obama ipak će doći u prave ruke, za što se zauzela hrvatska veleposlanica u Washingtonu Kolinda Grabar Kitarović.