podrška 16 zastupnika

Klub BM 365 predlaže Predovana za potpredsjednika ZG skupštine umjesto Peternela

22.02.2022 u 14:46

Bionic
Reading

Klub gradskih zastupnika Bandić Milan 365, uz podršku 16 oporbenih zastupnika, predložit će da predsjednik njihova Kluba Nenad Predovan bude izabran za novog potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine iz redova oporbe, umjesto Igora Peternela iz Domovinskog pokreta

Za tu inicijativu, koja bi po hitnom postupku trebala doći na predstojeću sjednicu Gradske skupštine u četvrtak, Klub BM 365 ima potpise svih oporbenih zastupnika osim Domovinskog pokreta, rekao je Predovan na konferenciji za novinare. Istaknuo je da ih je svojim potpisom podržao i Miroslav Škoro, bivši zastupnik Domovinskog pokreta, a sada nestranački gradski zastupnik.

Predovan očekuje da će njihova inicijativa biti uvrštena u dnevni red predstojeće sjednice i da će je zastupnici prihvatiti. Klub BM 365 ima petero zastupnika, a Klub Domovinskog pokreta i Zelene liste četvero, tako da je Klub BM 365 po jačini drugi oporbeni klub, iza Kluba HDZ-a i HSLS-a, koji ima šestero zastupnika i potpredsjednika Gradske skupštine Mislava Hermana.

Klub gradskih zastupnika BM 365 predlaže stavljanje izvan snage izmjena Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja. Predovan tvrdi da je revidirana odluka potpuno suspendirala svrhu zbog koje je donesena - povećanja broja djece kod obitelji koje se odlučuju za veći broj djece.

Protiv prodaje Gradske plinare HEP-u

Kaže da je ta mjera kroz petogodišnje razdoblje donijela 38 posto više trećerođene i 65 posto više četvrtorođene djece, a njezinim revidiranjem je 5800 korisnika dovedeno u bezizlaznu situaciju. Upozorio je da nema plana kako da se djeca vrtićke dobi, kojih je oko 6000, od 1. svibnja uključe u vrtiće.

Komentirajući špekulacije da bi HEP mogao preuzeti Gradsku plinaru, zastupnica Gordana Rusak podsjetila je kako je njih tadašnja oporba, a sadašnja vlast, prozivala jer su namjeravali prodati neka gradska zemljišta, koja su bila kupljena s namjerom da se prodaju kad im poraste cijena. Sada će oni biti prisiljeni prodati gradsku tvrtku koju su uvalili u gubitke jer nisu bili svjesni da cijena plina raste.

Rusak je oštro kritizirala i novi prijedlog naplate odvoza otpada rekavši da nas "nova vlast kažnjava visokim cijenama, nameće nam kolektivnu krivnju i traži od nas da beskamatno kreditiramo Čistoću".

Ustvrdila je da će poskupljenje biti drastično, te je predložila čipiranje kanti i vrećica za korisne sirovine koje Čistoća može prodavati, a građanima da se računi umanje proporcionalno skupljenim sirovinama.