NEČISTI POSLOVI

Klokan tuži Cibonu zbog Saloona

11.04.2014 u 19:03

Bionic
Reading

Tvrtka Klokan iz Zagreba koja je u rujnu 2013. godine potpisala s Cibonom petogodišnji ugovor o najmu kluba Saloon na Tuškancu odlučila je tužiti svog najmodavca jer im nije omogućio da obavljaju svoju djelatnost

Najavio je to na današnjoj konferenciji za medije Vedran Strukar, medijski zastupnik tvrtke Klokan iza koje stoje Željko Telinec i Tomislav Kolarić, inače poznatiji kao vlasnici nekoliko ugostiteljskih objekata u Zagrebu.

Razlog zašto Cibona nije osigurala da Telinec i Kolarić obavljaju svoju djelatnost, iako već mjesecima obavljaju građevinske radove u prostoru, leži, tvrdi Strukar, u bivšim najmoprimcima Vlahi i Mari Srezoviću koji su Ciboni ostali dužni oko 10 milijuna kuna za najam prostora za koji nisu imali ugovor.

'Moji klijenti uredno plaćaju najamninu i sve režijske troškove otkada su ušli u najam i dosad su na ime građevinskih radova utrošili pola milijuna kuna i ne misle odustati od konzumiranja ugovora', tvrdi Strukar.

Cibona i Srezovići imaju nekoliko međusobnih tužbi od kojih su neke postale pravomoćne, a postoji i rješenje Porezne uprave koja je Srezovićima zabranila rad prije godinu i pol dana zbog nagomilanog poreznog duga. Prema podacima Porezne uprave Vlaho Srezović je državi s 31. siječnja ove godine bio dužan skoro četiri milijuna kuna.

Zašto je Klokan odlučio ući u aranžman s Cibonom ako je mu je bilo poznato da postoje neraščišćeni odnosi s bivšim najmoprimcem, Strukar tvrdi kako u Klokanu za to nisu znali.

'Klokan nije znao da postoji pravni cirkus. Ugovor je potpisan u dobroj vjeri i Cibona je Klokana uvela u prostor', navodi Strukar.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone koji je potpisao ugovor, nije želio govoriti o tome je li Klokan upozorio na probleme koji postoje i dodaje da mu je tužba protiv kluba prvi glas.

'O tome što smo mi razgovarali s ljudima iz Klokana stvar je našeg poslovnog odnosa. Činjenica je da smo im nudili raskid ugovora jer su oni pošteno ušli u priču, a sad se pojavljuje treća strana s kojom ćemo opet morati na sud. Ukoliko nas Klokan tuži, tada ćemo znati kako ćemo reagirati. Ono što je jasno jest da je bivši najmoprimac izgubio spor na sudu i zbilja ne znam što više žele', navodi Čavlović.

Upitan zbog čega nije bio raspisan javni natječaj za Saloon, Čavlović navodi da ga oni nisu bili dužni raspisati kao što to nisu u slučaju prostora koji se nalaze u passageu Cibonina prolaza.

Obitelj Srezović, osim što je u sporu s Gradom, odnedavno je ušla i u spor s Klokanom i svima koji su ušli u klub podnoseći kaznenu prijavu.

'Od Cibone ništa ne potražujemo osim štete u budućoj parnici koja nam nastaje zbog svih nezakonitosti koje su poduzeli dajući naše nekretnine u zakup trećim osobama, a štetu ćemo znati tek po ulasku u posjed Saloona. Mi od 2004. godine vodimo spor s Gradom Zagrebom radi utvrđenja našeg prava vlasništva i upisa tog vlasništva u knjige, ali iz određenih dokumenata Grada Zagreba je evidentno da nam ne osporavaju vlasništvo samog objekta.

Grad Zagreb je mimo spora, koji ima s nama, dao Ciboni objekt na korištenje, a ona ga pak iznajmljuje trećoj strani. Želimo vratiti Saloon, koji nam je nasilno oduzet, u naš posjed. Ne postoji sudska odluka koja bi tvrtki Klokan omogućila da uđe unutra jer Cibona niti Grad Zagreb nisu vlasnici toga objekta, a niti posjednici. Uz to potpisali su ugovor s Klokanom na 414 kvadrata, a ušli su u 800 kvadrata prostora', zaključuje Srezović.