opalio po stranci

Klisović objavio: Zbog 'kokošara' i 'sitnih duša' u SDP-u odričem se plaće u skupštini

12.07.2023 u 13:21

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović najavio je u srijedu da će se odreći plaće koju prima za tu funkciju zbog “kokošara” i “sitnih duša” u SDP-u koji tvrde da je zagrebački SDP "talac" njegove plaće.

“Radit ću bez plaće, ali ostat ću predsjednik Skupštine, jer je to jasan dokaz da je SDP u koaliciji koja vlada Zagrebom u dobroj vjeri i da je korektivan faktor Tomaševiću i platformi Možemo”, rekao je Klisović na konferenciji za novinare.

Čista je laž da me Tomašević kontrolira kroz plaću

Neslužbeno, time Klisović ostaje bez mjesečne plaće od oko 2300 eura.

Najavio je da će Odbor za imenovanja po hitnom postupku u proceduru Skupštine uputiti prijedlog da on svoju funkciju ubuduće obavlja volonterski.

Klisović ističe kako je to isključivo njegova osobna odluka, o kojoj je tek obavijestio predsjednike gradskog i nacionalnog SDP-a.

Odluka je motivirana kritikama unutar samog SDP-a. Klisović kaže da u zagrebačkom SDP-u “mala i glasna grupa ljudi protura tezu da je gradski SDP talac moje plaće i da me Tomašević kroz plaću kontrolira”.

“Ništa od toga nije istina, to je čista i bezočna laž. Svim tim sitnim dušama i kokošarima mogu reći da SDP neće biti talac moje plaće, niti ću ja to dozvoliti”, rekao je.

Najavio je da će potražiti neko drugo zaposlenje, a ovu funkciju nastaviti obavljati volonterski, vjerojatno u manjem opsegu nego do sada.

“Ja ću nastaviti raditi ovaj posao najbolje što mogu”, poručio je Klisović dodavši kako će SDP biti dio vladajuće koalicije u Zagrebu dokle god se uvažavaju njihova mišljenja, a do sada su bila uvažavana.

I na ovoj sjednici korigirali smo nekoliko odluka, istaknuo je Klisović.

  • +3
Joško Klisović Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Odbijanje nacionalne koalicije je pogrešna odluka Možemo

Osvrnuo se i na odluku platforme Možemo da na nacionalne izbore iduće godine izađe samostalno, bez koalicije s SDP-om. Smatra da je to bila pogrešna odluka.

“Moje je duboko uvjerenje da je Možemo donio krivu odluku kada je odbio ruku SDP-a za predizbornu koaliciju”, rekao je Klisović.

SDP takve greške ne bi napravio, no očigledno je Možemo još nova politička snaga, neiskusni su, mladi su, naučit će, dodao je.

Joško Klisović: Tražio sam da se promjeni moj status kao predsjednika Gradske skupštine iz profesionalnog u volonterski Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/Pixsell

Poručio je da će SDP dignuti glavu i krenuti dalje, te nastaviti okupljati lijevu političku scenu kako bi napravili bolji rezultat na izborima. 

Komentirao je i izjavu SDP-ovca Siniše Hajdaša Dončića da bi se Klisović trebao povući sa svoje funkcije u Gradskoj skupštini.

“To je njegovo osobno mišljenje, mislim da je izjava bila ishitrena, to su neke stvari o kojima će se razgovarati u SDP-u”, kazao je.