u jeku novih napada na kijev

Kličko: 'Ukrajina će sjesti za pregovarački stol s Rusijom samo pod jednim uvjetom'

10.02.2023 u 20:10

Bionic
Reading

Cilj Rusije je cijela Ukrajina, ali Kijev na to neće pristati i za pregovarački stol će sjesti kad posljednji ruski vojnik napusti zemlju, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko u petak za Dnevnik HTV-a

"Kijev je bio i ostao meta agresora. Kijev je srce Ukrajine. On je prijestolnica i glavna meta (..) Cilj Rusije je cijela Ukrajina. Oni žele cijelu Ukrajinu. Oni će ići tako daleko koliko im mi dopustimo da idu", upozorio je gradonačelnik Kijeva. Kličko je rekao da će Ukrajina sjesti za pregovarački stol samo pod jednim uvjetom - "kad posljednji ruski vojnik napusti Ukrajinu".

Rusija je u petak pokrenula novi val raketnih napada na energetsku infrastrukturu diljem Ukrajine, što je prouzročilo prekide u opskrbi strujom i ograničenu opskrbu vodom te je potaknulo Kijev da zatraži od zapadnih zemalja dodatno naoružanje.

"I jako je važno danas imati, osim snage duha, koju nam nije potrebno posuditi, i suvremeno oružje", rekao je Kličko za HRT. Zahvalio je zapadnim zemljama na dosadašnjoj potpori i proturaketnim sustavima koji, kaže, uspješno obaraju većinu ruskih raketa.

  • +11
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Yasuyoshi CHIBA / AFP