UPITNA KAZNENA PRIJAVA

Klica tvrdi da rampa nije bila spuštena

03.03.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Nakon teške nesreće vlaka i osobnog automobila u Sesvetskoj Selnici u kojoj je poginuo otac Vinka Žuljevića Klice, policija još uvijek ne zna hoće li protiv njega podići kaznenu prijavu

Kaznena prijava bit će podnesena ako se utvrdi Klicina kivica s obzirom da on tvrdi da rampa na prijelazu nije bila spuštena te da nije bilo ni svjetlosnih ni zvučnih signala, piše Večernji list.

Policijski očevid utvrdio je da je rampa bila spuštena te da su radili svjetlosni i zvučni signali. Ako se uspostavi da je Klica počinio prekršaj bit će prijavljen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Policija radi utvrđivanja detalja nesreće moli sve očevice da se jave na broj 92.

'Čuo se jak udarac, a onda lomljava. Kratko je trajalo, ali bilo je zaglušujuće. Znali smo da se dogodila nesreća na pružnom prijelazu. Kad smo došli do mjesta nesreće, vlak se već bio zaustavio, a automobil je bio odgurnut s pruge.
Otvorili smo vrata i unutra ugledali dvojicu bespomoćnih muškaraca. Od šoka nisu mogli govoriti. Nismo znali kakve ozljede imaju, pa ih nismo mogli izvlačiti iz olupine. Samo smo im stavili jaknu pod glavu i pozvali Hitnu pomoć', rekao je očevidac prometne nesreće. 

Pod vlak broj 200 koji je vozio iz Dugog Sela prema Zagrebu podletio je mercedes S550 u kojemu su bili Vinko Žuljević Klica i njegov otac, 72-godišnji Jozo Žuljević. Prema riječima očevidaca, automobil u kojemu su oni bili zaobišao je kolonu koja je čekala da se podigne brklja, a potom i brklju. Klica je preživio sudar, no njegov je otac Jozo preminuo u bolnici.

Klica se nalazi u KBC-u Zagreb i prema prvim rendgenskim snimkama, nema nikakvih lomova. U tijeku je dodatna obrada CT-om kako bi se isključila mogućnost unutarnjih ozljeda.

Iako su liječnici za njegova sedamdesetdvogodišnja oca Jozu prvo rekli da je izvan životne opasnosti, on je preminuo u KB-u Dubrava u 17.20 sati. Bilo mu je polomljeno nekoliko rebara i nagnječen mu je prsni koš i pluća.