Hrvatska udruga za igre na sreću

Kladioničari odveli zaposlenike na edukaciju o prepoznavanju ovisnosti o kockanju

08.10.2021 u 16:27

Bionic
Reading

Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS) organizirala je dvodnevnu edukaciju o ovisnosti o kockanju na kojoj je sudjelovalo gotovo 100 zaposlenika triju velikih kladionica sa ciljem prepoznavanja i prevencije ovisnosti o kockanju

Edukacija zaposlenika kladionica je više godina neizostavni dio djelovanja HUZIS-a kojom žele pokazati i potaknuti svijest o važnosti zakonitog i etičkog poslovanja u industriji igara na sreću, navodi se u priopćenju.

Prvog dana edukacije sudionici su se upoznali s pravnim i društvenim kontekstom industrije igara na sreću, utjecajem pravnog i društvenog konteksta na ponašanje igrača te učestalosti kockanja i problema povezanih s kockanjem.

Profesor na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Neven Ricijaš poseban je naglasak stavio na učestalost i utjecaj uključivanja maloljetnika u igre na sreću te standarde zaštite igrača u privređivanju igara na sreću.

Drugog dana edukacije naglasak je stavljen na teme kockanja i radnog mjesta te ovisnosti o kockanju, a psihijatar i voditelj Dnevne bolnice za ovisnike o kockanju u Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" Davor Bodor istaknuo je važnost razumijevanja ovisnosti o kockanju kao društvenog problema.

"Edukacije su važan korak prema širem razumijevanju ovisnosti o kockanju, kao društvenom problemu koji je dodatno intenziviran pandemijom koronavirusa", rekao je.

Zaposlenike su educirali o procesima razvoja ovisnosti o kockanju, koji podrazumijeva i kontakt s rizičnim skupinama.

"Organizirajući edukaciju za svoje zaposlenike, HUZIS pokazuje društvenu odgovornost i potiče podizanje svjesnosti o problematici ovisnosti o kockanju", istaknuo je Bodor.