OBMANJIVANJE JAVNOSTI

Kerumov vijećnik nije član Društva Marjan

22.12.2011 u 17:17

Bionic
Reading

Društvo Marjan danas je u priopćenju upozorilo na ispade gradskog vijećnika Zorana Jeramaza, predsjednika gradonačelnikovog Savjeta za urbanizam i gradskog vijećnika. Zoran Jeramaz je po drugi put (prvi put 24. veljače ove godine, također na sjednici Gradskog vijeća) izjavio da je već 30 godina član Društva Marjan

Zoran Jeramaz nije član Društva Marjan i ovakvim izjavama svjesno obmanjuje javnost. Kad bi, kojim slučajem, i bio član, nakon ovakvih javnih istupa o Marjanu sasvim je sigurno da bi bio isključen iz članstva. Nedopustivo je da se čelna osoba splitskog urbanizma na ovakav način odnosi prema najvrjednijem gradskom prostoru kao što je Park šuma Marjan', navodi se u priopćenju upravnog odbora Društva za zaštitu i unapređenje Marjana.

Podsjetimo da je na sjednici splitskog Gradskog vijeća održanoj 21. prosinca u više navrata u centru pozornosti bila Park šuma Marjan. Predsjednik Kerumovog paratijela Savjeta za urbanizam, gradski vijećnik arhitekt Zoran Jeramaz, na sjednici je iskazao apsolutno ignoriranje i negiranje Zakona o prostornom uređenju i građenju i strateškog prostornog plana za područja posebnog obilježja (PPPPO) kao što je Park šuma Marjan.

Izrada prostornog plana područja posebnog obilježja (PPPPO-a) za Park šumu Marjan propisana je Prostornim planom županije, Prostornim planom grada Splita, kao i Generalnim urbanističkim planom i njegova izrada je odlukom Županije Splitsko - dalmatinske konačno pokrenuta 21. prosinca 2010. godine. 'Nakon ovakvog istupa čelne osobe splitskog urbanizma, ne čudi da se godinu dana od početka izrade PPPPO-a nije napravilo gotovo ništa', navodi se dalje u priopćenju.

Zoran Jeramaz je, između ostalog, izjavio i da legitimne građanske prosvjede zapravo organiziraju polupismeni novinari te da bi Grad trebao tužiti Društvo Marjan i građansku udrugu Inicijativa za Marjan.