SPLITSKI HSLS O PROBLEMIMA GRADONAČELNIKA

'Kerume, bježi i ne okreći se'

25.04.2012 u 15:27

Bionic
Reading

'Strah nas je da uz gradonačelnika Željka Keruma propadne i grad Split, a bit će mu kao Peri iz knjige 'Vlak u snijegu': 'Dok je bilo kolača i bombona, gazda Pero, bili smo uz tebe.' Gradonačelniče, dovucite ovaj mandat do kraja i bježite glavom bez obzira', poručio je novi predsjednik splitskog HSLS-a Tonći Blažević prvom čovjeku Splita

U ovoj stranci uvjereni su da se 'Kerumova vojska snažno priprema za sljedeće izbore' - HSP je 'riješen', HDZ je izborom novog predsjednika Petra Škorića 'došao tamo gdje bi po Kerumovim zamislima trebao biti', dok mu SDP 'nikada nije ni predstavljao problem'.

'Vaši vojnici marljivo guše političku scenu Splita, pokušavaju se čak i ubaciti među nezavisne opcije, a vi svakodnevno tonete sve dublje. Svojim radom i ponašanjem dokazali ste da niste dorasli obavljanju svoje časne funkcije, a mi ne želimo da se u ovom slučaju ostvari uzrečica 'poslije mene potop'. Bježite i ne okrećite se', kazao je Blažević. Po njegovim informacijama, Kerumovi ljudi stoje iza pokušaja osnivanja nezavisnih lista i 'odcjepljenja' istočnih dijelova Splita, a sumnja i na 'neke ljude oko don Ivana Grubišića'.

'Konkretno, njegov drugi saborski zastupnik Jakša Baloević promijenio je nekoliko stranaka, a u Gradskom vijeću uvijek je podizao ručicu kako je trebalo', dodao je šef splitskog HSLS-a.

Potpredsjednik stranke Zdeslav Benzon pozvao je sve građane kojima je stalo do Splita da se otrgnu letargiji i angažiraju - bilo kroz HSLS, bilo kroz brojne građanske inicijative.

'Čovjek koji prespava zakletvu u Saboru, kojega nema u gradu za vrijeme najveće vremenske nepogode u zadnjih pedeset godina, koji stalno nešto obećava, a ništa ne napravi, koji je zajedno sa svojom sestrom i većinom stranaka od Gradskog vijeća napravio cirkus i koji je zapravo u svemu vidio priliku za svoj biznis - trebao bi znati da je vrijeme da kaže zbogom politici. Nikome ne želimo zlo, pa ni Kerumu: dapače, nadamo se da će spasiti svoj posao, prije svega zbog zaposlenika i djece', kazao je Benzon.