PONIŠTENJE NATJEČAJA

Kerum pod povećalom DORH-a

18.01.2012 u 20:05

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od splitske gradske uprave cjelokupnu dokumentaciju o poništenju natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Splita

'Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zatražilo je od prodavatelja nekretnine dostavu cjelokupne dokumentacije i započelo s prikupljanjem i drugih obavijesti radi utvrđenja postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti', navodi se u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a.

Riječ je o odluci od 5. prosinca 2011. godine o poništenju natječaja za prodaju dvije tisuće četvornih površine građevinskog zemljišta u vlasništvu grada, o čemu su jučer na konferenciji za novinare govorili vijećnici SDP-a u splitskom Gradskom vijeću. Oni su zbog te odluke oštro kritizirali gradonačelnika Željka Keruma, ustvrdivši da je tako gradski proračun izgubio devet milijuna kuna, kolika je vrijednost tog zemljišta.

SDP-ov vijećnik Ivo Baldasar je upozorio kako odluku u poništenju tog natječaja ne može donijeti gradonačelnik Kerum, nego to može učiniti Gradsko vijeće koje je početkom 2011. godine i odlučilo raspisati natječaj za prodaju zemljišta. On je također upozorio kako je dogradonačelnik Jure Šundov nedavno lokalnim medijima izjavio da odluku o prodaji tog zemljišta nije potpisao gradonačelnik Kerum, nego je on, Šundov, stavio Kerumov faksimil na taj dokument, što je, po Baldasarovu tumačenju, protuzakonito. To su postupci 'Kerumova klana' koji, rekao je Baldasar, poništenjem natječaja želi smanjiti vrijednost tog zemljišta.