DRAMATIČNA PRESICA

Kerum pobjesnio i optužio HDZ da je ukrao izbore: Ovo je sramota!

04.06.2017 u 21:57

Bionic
Reading

Izborni poraz u borbi za splitskog gradonačelnika Željko Kerum je pripisao nevažećim glasačkim listićima, poručivši da pobjeda HDZ-ovca Andre Krstulovića Opare 'nije pobjeda, već sramota' te da će zatražiti pravnu zaštitu i ponavljanje izbora

'Našim promatračima nisu dali pristup biralištima. Zar je moguće da je 11 posto, odnosno 5.000 listića nevažeće?' zapitao se Kerum dodavši kako 'ovo nije pobjeda, već sramota'. 'Ne može to tako proći, upozoravan sam posljednjih dana da će biti krađe, angažirali smo naše promatrače, ali to što su oni radili, večeras u 19 sati kada sam bio ovdje, bili su svi mediji i znao sam što će napraviti i rekao sam da ćemo tražiti ponovno prebrojavanje. Tvrdim i garantiram da je 90 posto tih listića, da su ih oni prekrižili i to je njihova pobjeda i neka se s njome guštaju, eto, ima ta pobjeda, ali to nije pobjeda, to je sramota. Našima nisu dali da broje listiće, ali mi ćemo inzistirati pravno da se opet broje listići', kazao je Kerum..

Govoreći o izbornim nepravilnostima, Kerum je kazao kako jamči da su listići njegovih birača namjerno prekriženi kao nevažeći te da je on moralni pobjednik, dok je HDZ opisao kao silu, dodavši kako 'sila boga ne moli'.

'Sram ih bilo što su napravili, pozdravljam vas i zahvaljujem se svima i medijima koji su ovo sve istrpjeli, ali oni moraju biti na svojem poslu i raditi. Hoćemo li imati pravne osnove ovo pobiti, vidjet ćemo. Na silu su to dobili, nije ovo dobiveno, ovo je oteto', poručio je Kerum kojeg su u izbornom stožeru bodrili pljeskom i povicima 'lopovi, lopovi'.

'Oni nemaju morala, ja sam moralni pobjednik i nastavit ćemo se veseliti, nije Kerum papak da će se maknuti, ali ovo nije poraz. Ja ne želim s njima surađivati ni na koji način, sram ih bilo, i premijera Plenkovića, da su došli u Gotovininu kuću, loši su ljudi, sila boga ne moli, silu bog ne voli, a on su sila', izjavio je Kerum.

Kerum je poručio kako će inzistirati na tome da opet kontrolira listiće.

'U tih 11 posto je mojih koje su iskrižali, to je sramotno, bijeda nad bijedom', ponovio je još jednom Kerum, dodajući kako takvo što još nije viđeno u hrvatskoj politici. 

'Kadija te tuži, kadija te sudi, tako je i sa silom, neviđeno je da ima 11 posto nevažećih listića i kome se žaliti, nek' im bog da zdravlja i neka uživaju u tome, nepravda me tjera naprijed. Kao mediji uđite u analizu i vidjet ćete da je to nemoguće, to je evidentno, a mi ćemo tražiti prebrojavanje, ali njihovi šefovi Opara i Plenković su Split dobili na krađu', zaključio je Kerum.

  • +4
Izborni stožer Željka Keruma Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

.