PODUZETNA FANI I BIJESNI ŽELJKO

Kerum objavio rat EPH-u

08.11.2010 u 16:33

Bionic
Reading

Splitska novina otkrila je da gradonačelnik pokušava namjestiti koncesiju za dio Marjana vlastitoj nevjenčanoj supruzi Fani Horvat. Kerum optužbe ne želi komentirati, ali najavljuje da će tražiti ispitivanje prodaje Slobodne Dalmacije koncernu Ninoslava Pavića

Otkriće Slobodne Dalmacije o novom poslovnom pothvatu Fani Horvat, nevjenčane supruge
Željka Keruma, silno je razljutilo splitskog gradonačelnika: po tko zna koji put objavio je rat splitskoj medijskoj kući.

'Oni su unajmili pet ljudi da o meni svakodnevno pišu svašta, njima je zadatak da ja i moja stranka ne uđemo u parlament! Ali neće uspjeti: moje prvo pitanje u Saboru bit će vezano za Slobodnu Dalmaciju, zahtijevat ću da se objasni kako je prodana EPH-u i je li uopće plaćena', kazao je Kerum u ponedjeljak.

'Svaki dan nešto izmišljaju... Pa neka izvole izmišljati, to je njihov posao!', istresao se gradonačelnik pred desetak novinara.

O konkretnom slučaju, međutim, nije se želio izjasniti, osim što je po tko zna koji put ponovio da 'sve radi u okviru zakona i propisa'. A slučaj je prilično interesantan: novinari su otkrili da je njegova Fani bacila oko na 15 tisuća kvadrata plaže unutar park šume Marjan, koje želi uzeti pod koncesiju i ondje izgraditi ekskluzivni ugostiteljski objekt.

Fanina tvrtka Latebra dobila je Željkovu dozvolu da samostalno provede urbanističko-arhitektonski natječaj za uređenje plaže na Marjanu, a obavijest o tome objavljena je jedino u niskotiražnom Vjesniku. Premda je zasad sve doista 'u okviru zakona i propisa', potez je vrlo nemoralan – kad se za plažu bude dodjeljivala koncesija, upravo će Latebra biti u prednosti, jer će jedina imati idejno rješenje u rukama. Dakle, gotovo je sigurno da će upravo Fani dobiti svoj dio Marjana...

Željko svoj dio ima još odavno, vlasnik je koncesije za marjanski sportsko-rekreacijski centar Bene.

Na pitanje jesu li točni navodi da njegova supruga preuzima spornu koncesiju i je li gradska uprava već ušla u ovaj postupak, Kerum je odgovorio šeretski:

'To možete pitati Fani, ako će vam odgovoriti.'