PREGOVORI S RUSIMA, NIJEMCIMA...

Kerum ne želi 'Marjan' prodati Končaru

01.06.2012 u 08:58

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je kako je Darko Končar ispao iz igre za kupnju njegovog hotela ‘Marjan’ na Zapadnoj obali

‘S gospodinom Končarem na tu temu više ne razgovaram, ali budite sigurni, Marjan ću prodati ili ga dovršiti s nekim u partnerstvu i to će se znati uskoro. Taj projekt nikada nije ni bio upitan’, rekao je Kerum za Jutarnji list

Pojasnio je kako su netočne informacije da je u velikim financijskim problemima jer mu 1. lipnja dospijeva na naplatu 34 milijuna kuna kredita Hypo banke koji je podigao za gradnju Marjana.


‘To su sve podvale, ja s današnjim danom nemam niti kune dospjelog neplaćenog duga ni prema bankama niti prema državi, a niti će mi sutra zbog tog kredita banka sjesti na imovinu. Mojim zaposlenicima plaća ne kasni ni dana, dakle ja nisam čovjek u financijskim problemima, a pogotovo ne pred bankrotom. U projekt Marjan uložio sam 70 milijuna eura vlastitog novca zarađenog u 20 godina i s uredno plaćenim porezom’, istaknuo je Kerum.

Premda ne navodi tko su mu potencijalni kupci ili partneri za dovršetak gradnje Marjana, poznato je da je na tu temu razgovarao s njemačkim milijunašem Hartmutom Lademacherom, vlasnikom Mirador Kempinski hotela. U razgovorima je navodno i s ruskim investitorima te jednim američkim investicijskim fondom.