NOVA KRIZA NA POLJUDU

Kerum ne želi Brbića na čelu Hajduka

18.07.2012 u 12:44

Bionic
Reading

Suprotno očekivanjima čini se kako Gradsko vijeće Splita neće potvrditi Marina Brbića kao novog predsjednika Hajduka. S prijedlogom koji će kasnije u danu na dnevni red nije se služio gradonačelnik Željko Kerum, koji se obrušio na Jaku Andabaka.

Činilo se kako će formalna potvrda Gradskoga vijeća biti obavljena bez većih protivljenja, te kako će Marin Brbić naslijediti Hrvoja Maleša na mjestu predsjednika kluba. No, potvrdi se usprotivio gradonačelnik Splita Željko Kerum, koji je iskoristio prigodu da se 'obračuna' s Jakom Andabakom, čiji je Brbić zaposlenik.

'Andabak je nepošten, želi vladat Hajdukom, postavlja svoje ljude na funkcije, a ima manjinski paket dionica. To ne može raditi, nije on većinski vlasnik Hajduk. Ako želi vladati Hajdukom, neka pošalje pismo namjere i otkupi dionice od grada' – kazao je Kerum, koji je najavio još dublje rezove u Hajduku.

'Kao predstavnik grada koji je većinski vlasnik tražim da se razriješi kompletan Nadzorni odbor, jer on nije reprezentativan. U Nadzornom odboru moraju sjediti ljudi iz grada, jer je grad većinski vlasnik Hajduka' – pojasnio je Kerum.

Sjednica Gradskog vijeća Splita još uvijek traje a točka dnevnog reda o Hajduku trebala bi se naći na rasporedu iza 14 sati.