IMA VEĆINU U GRADU

Kerum kupio HDZ-ovog vijećnika

Jure Šundov, Anđelka Visković, Željko Kerum i Nevenka Bečić

Jure Šundov, Anđelka Visković, Željko Kerum i Nevenka Bečić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Josko Ponos

Odnedavno Kerumova većina u splitskom gradskom parlamentu nije više 'tanka' jer je u njegovu Hrvatsku građansku stranku prešao dugogodišnji član Hrvatske demokratske zajednice Boško Knezović

Obistinilo se tako ono što se dugo šuškalo, da će Kerumovim vijećnicima preći i neki HDZ-ovci. A, i sam Kerum je na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća Splita to glasno i jasno najavio.

'Kupio sam i dva HDZ-ova glasa, a koja su, objavit ću idućeg tjedna', kazao je tada gradonačelnik.

Nije to, istina, još objavio, no Večernji list doznaje da se radi o Knezoviću, njegovom dugogodišnjem prijatelju.

'Činjenica je da Knezović više nije uz HDZ, ali me nije službeno, ni usmeno ni pismeno, izvijestio o prelasku u drugu stranku', kazao je šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović. Dodao je kako nije uspio stupiti u kontakt s Boškom Knezovićem, koji nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Tako gradonačelnik sada ima ukupno 14 glasova u Gradskom vijeću, jer uz devet svojih vijećnika uživa podršku nezavisne Ljubice Vrdoljak, Luke Podruga iz HČSP-a te Luke Roguljića iz HSP-a, Milice Cipci iz Stranke umirovljenika te spomenutog Knezovića.

U kuloarima se spominje da bi Kerum, ako zatreba, mogao dobiti i glas još jednog HDZ-ovca, smijenjenog predsjednika Gradskog vijeća Tomislava Goje

I dok mu je za sređivanje većine u Vijeću bilo potrebno umijeće pregovaranja i uvjeravanja, Kerum se u uređivanju svog ureda gradonačelnika ponaša gotovo potpuno autokratski. Tako je, doznaje se, nakon posljednje sjednice Vijeća najprije potjerao stručnog suradnika za odnose s javnošću Ivana Leku, a potom mu se ispričao.

'Ne tribaš mi ovdje, stoj doma, ja ću ti slati plaće', obrušio se gradonačelnik na nesretnog Leku, misleći da mu preko njega 'cure' informacije iz Ureda.

No, jutro poslije Željko Kerum je ipak bio pametniji, doznao je da Ivan Leko nije bio 'najslabija karika'.

'Ispričavam ti se za ono, ti nisi taj', kazao je Leki gradonačelnik. A tko je taj koji informacije s posla ne drži samo za sebe, prvi čovjek Splita još uvijek traži.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi