ZBOG IMOVINSKE KARTICE

Kerum ignorirao Povjerenstvo, traže kaznu od 40.000 kuna

26.09.2014 u 11:50

Bionic
Reading

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa donesena je odluka u slučaju saborskog zastupnika i bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Zbog sustavnog ignoriranja bivšem spitskom gradonačelniku prijeti kazna od 40.000 kuna, javlja RTL

S prestankom mandata splitskog gradonačelnika, Kerum nije u propisanom roku od 30 dana predao imovinsku karticu, pa je u travnju ove godine pokrenut postupak protiv njega, piše RTL.

Povjerenstvo je prethodno bezuspješno pisanim putem tražilo da dostavi karticu, pokušali su ga kontaktirati preko Kluba zastupnika i preko mobitela, ali nije bilo nikakve reakcije.

Kerum je uporno ignorirao zahtjev Povjerenstva da podnese prijavu o imovnom stanju. Slali su mu zahtjev poštom koja se vratila na adresu pošiljatelja. Poslali su mu zahtjev preko Kluba zastupnika, ali Kerum je odbio preuzeti.

Potom su mu opet poslali preko saborskog tajnika, pa je on vratio. Naime, tajnik nema pravnu podlogu kojom bi naložio Klubu zastupnika HGS-a da preuzme pošiljku.

Na kraju su poslali zahtjev preko policije i pismeno ga je zaprimila njegova sestra Nevenka Bečić, ali ni tada Kerum nije reagirao.

Potom je dostavljena i odluka o pokretanju postupka, no Kerum se ni o tome nije očitovao i stoga Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa predlaže kaznu u iznosu 40.000 kuna, najveću novačnu sankciju propisanu zakonom.