...A BALDASAR I DALJE UHLJEBLJUJE

Kerum: Hoće li USKOK istraživati i snijeg u Splitu?

18.02.2014 u 11:14

Bionic
Reading

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum osvrnuo se na istragu USKOK-a, čiji su se istražitelji u ponedjeljak pojavili u zgradi gradske uprave i zatražili dokumentaciju oko dodjele gradskih poslovnih prostora. Tvrdi da ništa značajno neće pronaći

'Ljudi moraju raditi, samo me strah da ne prošire istragu i na snijeg. Ako budu istraživali zašto je pao, moglo bi biti opasno', kazao je Kerum.

'Sve što je rađeno u mom mandatu rađeno je u okviru zakona i propisa. Da su mogli nešto pronaći, sigurno bi to već našli. Nema tu ništa konkretno. Ako je produljen najam nekih gradskih prostora, onda su za to zaslužne gradske službe', kazao je bivši gradonačelnik.

'Ja sam uvijek smetao politici, i jednoj i drugoj. Sada im smetam malo manje. Mislio sam da se USKOK bavi samo teškim krivičnim djelima i nisam znao da produljenje najma prostora spada u to', dodao je Kerum. I njegov bivši zamjenik Jure Šundov kaže da je sve bilo čisto.

'Čak sam predlagao da se u Banovini ostavi jedna soba za državne službe koje moraju raditi svoj posao', kaže Šundov. Inače, i on će vjerojatno doći na udar Povjerenstva za sukob interesa jer je - kao i gradonačelnik Ivo Baldasar u prvih šest mjeseci - pored plaće primao naknadu u gradskim komunalnim tvrtkama.

'Naknadu sam primao sukladno aktima Grada i aktima tih poduzeća. Ako sam nekoga oštetio, ja ću ga i obeštetiti', najavljuje Šundov.

Sjednica splitskog Gradskog vijeća započela je u očekivano visokom ritmu, s obzirom na to da se Vijeće nije sastajalo gotovo tri mjeseca. Šef gradskog HDZ-a Petar Škorić oštro je demantirao glasine da ga dio stranke pokušava srušiti i optužio da se radi o podmetanju. Vjerojatno SDP-ovaca.

Iz splitskog parlamenta otišao je Ivan Grubišić, bivši svećenik koji se nije proslavio velikim radom. Na sjednicama bi šutio do ručka, a nakon njega bi se izgubio na poslijepodnevni odmor. Konačno je otišao i Baldasarov savjetnik Drago Davidović, ali ostali su Gojko Čepo i Ivica Grubišić - dvojac koji je gradonačelnika dosad savjetovao po ugovoru o djelu.

Od 1. veljače nisu smjeli primati nikakav novac iz gradskog proračuna i istovremeno sjediti u Gradskom vijeću, pa je Baldasar pronašao elegantno rješenje: uvalio ih je za savjetnike u komunalnoj tvrtki Vodovod i kanalizacija!

'Dakle više nije Grad nego Vodovod', kazao je gradonačelnik otvoreno pred vijećnicima. Nitko nije reagirao na novi skandal.