nova ljevica

Kekin: Mediji moraju biti ispunjeni onime što je važno, mogu pomoći u izgradnji boljeg i kvalitetnijeg društva

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 25.10.2020 15:26
  • Objavljeno 25.10.2020 u 15:26
Ivana Kekin

Ivana Kekin

Izvor: Screenshot / Autor: HRT

Navijam za to da medijski prostor bude ispunjen onim što je važno, rekla je Ivana Kekin u emisiji NU2 odgovarajući na pitanje za koga navija u srazu predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića. Dodala je da se nalazimo usred možda najveće krize i u zdravstvenom i ekonomskom smislu, ali i u sigurnosnom smislu. Stoga je zabrinjavajuće to što javni prostor ispunjava polemika između dva glavna političara u državi. Možda i mi možemo preuzeti dio odgovornosti i reći da više nećemo time puniti prostor jer imamo puno boljih tema, rekla je predsjednica Nove hrvatske ljevice.

Na pitanje zašto je ušla u politiku, Kekin je rekla da njen suprug Mile i ona kada pričaju o budućim planovima u životu, podrazumijevaju da će njihova djeca živjeti, a možda i studirati u inozemstvu. Kada je to osvijestila, zaključila je da pozicija nezadovoljnog promatrača ima preveliku cijenu.

'To je bio uzrok mog ulaska u politiku, a povod je bio potres kao situacija u kojoj sam bolno osvijestila koliko smo prepušteni sami sebi. To nije rezultat samo Milana Bandića, kao mitske figure groznog političara, rekla je i navela primjer kako smo prepušteni sebi i glede cijepljenja gdje moramo tražiti vezu da kupimo cjepivo. Smatram da ja mogu dati ''svoju kap' u izgradnji kvalitetnijeg i boljeg društva za koje nam je došlo vrijeme, istaknula je Kekin u emisiji Nedjeljom u 2.

Na pitanje je li ju pokolebalo to što nije na parlamentarnim izborima ušla u Sabor, Kekin je rekla kako ona to nije ni očekivala te kako  je to pokazalo da ima snage za to i dodatno ju je aktiviralo. Kekin je rekla kako je Nova ljevica stvorena 2016. godine i nastala je kao reakcija na činjenicu da na našoj političkoj sceni stara ljevica je bila potpuno umrtvljena i odavno nije promišljala ni kreirala, a ni implementirala lijeve politike u naše društvo. 'Mi se u tom smislu organiziramo, naslanjajući se na tradiciju europske ljevice, na tradiciju skandinavske socijaldemokracije i to su ideje za kojima idemo, rekla je i dodala kako u Hrvatskoj i dalje postoji navika da kada se kaže da ste ljevica, izjednačava vas se s totalitarnim sustavima', rekla je.

'Mi smo moderna, demokratska ljevica. Vrijeme je da ljudi shvate da demokracija nije vezana uz tvrdi rođački kapitalizam kakav mi živimo 30 godina', naglasila je. Istaknula je kako bi mjerilo uspjeha trebalo biti sveukupna kvaliteta života što većeg dijela građana.

Kekin je naglasila kako su oni i u predizbornom programu istaknuli kako je izuzetno bitno da se Hrvatska okrene od rentijerske ekonomije ka proizvodnji koja bi bila zelena, ali kako kaže, činjenica je da se ljevica zalaže za pravedniju raspodjelu sredstava, što znači transformaciju poreznog sustava tako da isti ne opterećuje najviše najsiromašnije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!