U ZAGREBU

Mile Kekin održao nadahnut nastup u sklopu ovogodišnjeg Ljeta u MSU

11.07.2020 u 23:05

Bionic
Reading

Frontmen jednog od naših najpoznatijih bendova, Hladnog piva, i jedan od najznačajnijih autora regije, Mile Kekin, nastupio je na trećem koncertu ovogodišnjeg Ljeta u MSU

Kekin koji je uvijek jasan kad treba izraziti stavove o društvenoj realnosti je pred oduševljenom publikom izveo pjesme sa svojim prepoznatljivim potpisom, kako stare tako i nove s aktualnog albuma 'Kuća bez krova'.

Mile Kekin nastupio u MSU Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

'Album 'Kuća bez krova' zamišljen je kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na mene. Soundtrack filma je smireniji nego što su to ljudi navikli od mene. Na njemu nema psovki, glasnih gitara i rockerskog garda. Počinje naslovnom Kućom bez krova u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom Atlantida, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao - na pjesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osjetio nešto 'dobronamjerno, primjereno i pozitivno', a želja mi je da takve emocije stignu i do publike', rekao je o svom albumu Kekin koji se nedavno prvi puta našao i na izbornoj listi.

Sinoć je Kekin prvi put izvesti i svoju novu, kako ju je nazvao 'borbenu pjesmu o sretnim ljudima', a za tu prigodu mu se pridružila jazz pjevačica Maja Rivić iz Mimika Orchestra.

Inače, u svom je intervjuu za Jutarnji list, Kekin kazao ponešto i o svom političkom angažmanu.

'Nadam se da sam svojim dosadašnjim radom i javno proklamiranim stavovima ukazao da je uvrštenje mog imena na listi Možemo! logičan nastavak mog političkog angažmana, samo drugim sredstvima', objašnjava Kekin kojem je malo nedostajalo do ulaska u saborsku klupu.