novorođenčad i nedonoščad

KB Merkur dobila suvremeni reanimacijski stolić za liječenje malenih pacijenata

13.07.2020 u 12:15

Bionic
Reading

Odjel za neonatologiju KB Merkur dobio je u sklopu humanitarnog projekta PBZ grupe 'Činim dobro svaki dan', stolić za reanimaciju i toplinsku terapiju novorođenčadi i nedonoščadi, vrijedan 147.500 kuna, koji će omogućiti kvalitetniju zdravstvenu skrb malenih pacijenata

Godišnje se u KB Merkur rodi oko 2.100 novorođenčadi od kojih je 10 posto vitalno ugroženih i zahtjeva pomoć po porodu. 'Ovaj suvremeni reanimacijski stolić nam omogućuje najbolju moguću skrb novorođenčadi po porodu', istaknuo je ravnatelj KB Merkur Mario Starešinić.

Donacija KB Merkur dio je projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ grupe koji više od dvanaest godina provodi pod nazivom 'Činim dobro svaki dan'.

Sredstvima prikupljenim za taj projekt Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: 'Praćenje djece s neurorizicima' Ministarstva zdravstva i 'Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi' Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Grupa je do sada prikupila više od 20 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirala 49 donacija bolnicama i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske.