USKRAĆENE NAKNADE

Kaznena prijava protiv župana Tolušića

06.02.2014 u 19:18

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke pravne države (HSPD) Siniša Prpić podnio je danas Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici kaznenu prijavu protiv župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića navodeći da je oštetio županijski proračuna za najmanje 197 tisuća kuna uvećano za troškove izgubljenog sudskog spora

'Virovitičko-podravska županija članovima biračkih odbora i povjerenstava za izbore za donačelnike, dogradonačelnike i dožupane iz redova srpske nacionalne manjine koji su provedeni 27. lipnja 2010. nije željela isplatiti približno 500.000 kuna pa je sve završilo sudskim sporom. Pravomoćnom odlukom Županijskog suda u Varaždinu Virovitičko-podravska županija uz taj novac sada mora isplatiti i zateznu kamatu od 197.000 kuna uvećanu za sudske troškove za što odgovornim smatram župana Tolušića', objasnio je Prpić.

Dodao je kako je župan Tolušić više puta javno upozoravan kako naknadu mora isplatiti.

'Mišljenja sam da je župan Tolušić izravni krivac za nastalu štetu u proračunu Virovitičko – podravske županije, te da postoje osnove za pokretanje kaznenog postupka u cilju zaštite interesa građana Virovitičko-podravske županije', kazao je Prpić.

Prozvani župan Tomislav Tolušić kratko je za Hinu izjavio kako je pravo svakog građanina da podnese prijavu protiv bilo koga.

'Gospodin Prpić ima puno pravo da radi što hoće. Propisi tada nisu bili jasni i mi nismo isplatili te naknade. Tek nakon toga promijenjen je zakon i mi ćemo sada postupiti po presudi', rekao je Tolušić.