PRIJAVE NA NATJEČAJ

Katja Kušec i Lamija Alečković žele 'vladati' HRT-om

10.12.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Pet mjesta, a kandidata 21. Tko će biti šef Informativno-medijskog servisa HTV 1, HTV 2, Novih medija na Prisavlju i šef Radio Osijeka trebalo bi biti poznato uskoro. Za IMS stiglo je pet prijava, za HTV 1 četiri, HTV2 tri, nove medije tek jedna dok je najveća gužva u Osijeku gdje čak osam ljudi želi preuzeti vošenje te radio postaje. Kako je moguće da su se neki kandidati prijavili za više pozicija nije isključeno da je ukupna brojka manja, a moguće je da neki od njih neće imati valjane prijave

No prije no što Goran Radman stavi potpis na novoimenovane šefove, valjat će s kandidatima obaviti razgovore, a svoje mišljenje o svemu morat će elektronskim putem dati i kreativno osoblje…

Za sada je poznato da na mjesto IMS-a pretendira Lamija Alečković, do prije nekoliko godina novinarka HRT-a, a danas i izvršna producentica vijesti na Al Jazeeri Balkans koja nam je potvrdila da se javila na natječaj.

'Točno je, javila sam se i više od toga ne mogu reći', kazala je.

Od dobro upućenih izvora doznajemo da joj je protukandidatkinja Katja Kušec, dugogodišnja novinarka i urednica na Prisavlju. Otkad je u ljeto 2013. imenovan prvi šef IMS-a Zoran Šprajc, do danas su na toj poziciji bili Tomislav Špoljar aktualni ravnatelj programa Saša Runjić, koji bi što prije da dobije čovjeka koji će preuzeti rukovodeću poziciju.

Na prisavski natječaj javio se i filmski kritičar Igor Tomljenović, ali nije želio otkriti za koju poziciju.

Neslužbeno doznajemo da je u igri HTV 1. Vesna Karuza u igri je za HTV 2 iako je na upit o tome je li se javila na natječaj samo kratko odgovorila – nemam komentara.